2022-07-22 392 浏览
【长沙湾露营风串烧店🏕串点Grill Point】-小编好惹蚊🦟所以camping呢啲户外活动都与我无缘🤥🏕️不过最近有好多人推介呢间走露营风嘅餐厅所以今日一于去长沙湾试吓⛺️-餐厅唔近地铁站🚉喺长沙湾地铁站C2出口行8分钟先到🫡餐厅走森系装潢🌳有木板墙壁仲有露营枱櫈同埋露营灯🔦几特别🫢不过啲枱櫈有啲矮🪑食嘢要乌低身唔系咁方便👀-餐厅有主食串烧同炸物😝小编同朋友食咗小午茶,所以冇嗌到好多野😂-🏕厚切餐肉蛋麻辣捞一丁 $58+1 捞丁炒得干身😗只蛋嘅蛋黄流心架🫰🏻可以捞埋个面一齐食😝个面好重麻香🫢但又唔会太辣😌对小编黎讲味道啱啱好捞丁梗系要配餐肉🫡佢件餐肉真系好厚不过记得食之前要捞匀先🤪唔系嘅话个底啲面会有啲咸😜好味指数:🌕🌕🌕🌕🌑-🏕口水鹅肠$48+1/份呢个系凉食黎😌鹅肠食落爽口😝有啲胡椒香味🌶少少辣☺️唔错好味指数:🌕🌕🌕🌖🌑-🏕鸡皮饺子🥟$38+1/份 饺子有两只😝佢系用鸡皮做饺子皮入面嘅馅料就系猪肉🐷鸡皮表面烧过几香口丰富油脂感😜入面就食落爽口🤪几特别好味指数:🌕🌕🌕🌕🌑-🏕烧牛舌芯(6片)$68+1牛舌芯口感嫩滑软腍😝牛味香浓😌经烧烤后更香口好味指数:🌕🌕🌕🌕🌑-🏕烧脆骨鸡肉丸子$
【长沙湾露营风串烧店🏕串点Grill Point】

🏕西班牙黑豚腩 $28+1/串
半肥瘦嘅猪腩肉充满油香😝
食落香口惹味☺️

好味指数:🌕🌕🌕🌕🌑

总括而言,串点嘅食物都OK🫢不过价钱就有啲啲贵🤏🏻想体验露营晚餐嘅朋友都可以一试嘅🏕

📍 串点 (长沙湾)
长沙湾兴华街38号地下3号舖
💸人均消费:$160

#长沙湾为食猫#长沙湾美#食在长沙湾#串烧店#捞丁#串烧#露营#camping
#hkfoodie#hkfoodies#food#hkig#hongkongfood#foodies#eatthk#food#hkfood#tastegood#foodiesinhongkong#foodeats#香港美食#香港餐厅#thefoodieinitiative
#globaleats

2022-07-20