2023-06-07
依几日一时落雨☔️一时又猛烈太阳,又潮又立🥲收工都无咩心机煮野食,其中一天喺长沙湾附近走,经过天悦广场见到有间日式便丼店,大大个牌写住「日本产米使用店」,好少外卖会用到日本米,咁就吸引左我入去😂行到去点餐位置其实未谂到叫什么,有个靓女就话我知有新产品Menu 系未有的,门口有Poster 参考下😂见到好吸引㖞!苹果烧汁香煎牛脷便当$58薄薄既牛脷煎得好香,配有沙律菜、粟米🌽同泡菜,包装都好好会同饭分开,佢地个苹果烧汁甜甜地好好食,我仲拎埋去另一个便当用,非常之夹,唔知店家有无依个汁出售呢?新潟县鸡爽肉便当$68真系估唔到用到咁高质素既食材,但其实鸡爽肉系边个位置呢?店家话鸡爽肉其实系鸡颈对落,佢个口感好得意,肌肉型但爽口,我几喜欢个口感!飞鱼子野菜大阪烧$40配料多到我睇唔到个大阪烧😂大阪烧个底唔算好厚,主要食配料!飞鱼子份量够多,一个人食一个都可以!明太子玉子烧/Wasabi 玉子烧 $20大大件玉子,炙过既明太子好香,Wasabi 口味我第一次试,原来都几好食架㖞!都几饱肚🤣吉列虾$24依个正常发挥啦~唔算有咩特别!店家使用日本米但唔会就此饭量好少,都真心大碗,包装好细心我拎好远都仲
苹果烧汁香煎牛脷便当$58
新潟县鸡爽肉便当$68
飞鱼子野菜大阪烧$40
明太子玉子烧/Wasabi 玉子烧 $20
吉列虾$24
依个正常发挥啦~唔算有咩特别!
店家使用日本米但唔会就此饭量好少,都真心大碗,包装好细心我拎好远都仲咁靓仔❤️我依然想问个苹果烧汁有无得买架?😂