2022-08-02 23 浏览
行开长沙湾呢头,见到呢间西餐厅的装修格调几好,同女朋友食就啱哂我哋叫咗个二人套餐凯撒沙律沙律菜好新鲜,有Parma Ham 同芝士碎,最特别系有啲类似Honey Granola 的脆脆,有别于平时见到的面包粒,都几特别同埋都好好味椰菜花忌廉汤个汤望落平平无奇,但饮落有惊喜,佢冇𠮶种好重好腻的忌廉味,而系饮落有啖啖的椰菜花香,口感都好滑,所以我同女朋友都好快饮哂意大利云吞作为前菜黎讲,个份量都几多,同埋个蕃茄酱汁同个云吞好夹,酸酸甜甜都开胃烧猪鞍配薯菜个猪鞍食落去第一下已经有阵阵好香的烟熏味,咬落去好juicy 一啲都唔干身,加上佢本身好厚(>1cm),所以成旧软冧冧的猪鞍摆入口就好正,如果有埋苹果蓉就更正啦酸奶忌廉安格斯阔条面第一次食用酸奶忌廉整的意大利面,味道几特别,都出奇地夹。安格斯牛扒的牛味好出,同埋都唔会太干身,煮得刚好士多啤梨乳酪沙冰炎炎夏日最想饮冻野,呢杯沙冰唔会太甜,除咗上面有几片士多啤梨,仲饮到好新鲜的士多啤梨味

我哋叫咗个二人套餐

凯撒沙律