入左来咁多次长洲,第一次试海边的海鲜餐厅。以前怕中伏,但今次见唔多人,而且价钱合理,所以当试下伏。有个小插曲,原本系入左旁边另一间海鲜餐厅。门口个人就话有冷气位,点知走左入去个个就话无冷气位,因为带住小朋友,所以就走返出来。门口个牌写明唔同数量的𩠌要几多钱,间间都差唔多。一坐底未叫野食已经奉上倒汤,服务员姨姨见到我2个小朋友钟意食红萝卜,都主动装多左一碗红萝卜出来俾我地,十分贴心。倒汤清清地几好,饮完全晚都无口干口渴。今次叫左 四款𩠌: 栗米鱼柳、海鲜豆腐煲、生炒骨、尿虾︴、炒菜(送)每份都唔少,以价钱来讲,算中规中矩。 栗米鱼的鱼炸粉有DD 厚; 生炒骨肉唔算多,但菠萝就俾到好多; 豆腐煲都有好多,而且豆腐都滑,唔会太干身。总体来讲 收货,作为行完一日长洲的结尾,是不错的选择。

门口个牌写明唔同数量的𩠌要几多钱,间间都差唔多。
倒汤清清地几好,饮完全晚都无口干口渴。
例汤

总体来讲 收货,作为行完一日长洲的结尾,是不错的选择。
2024-04-07
  • 海鲜豆腐煲