2021-10-04 712 浏览
好耐冇试过特登入嚟长洲食晚饭,仲研究紧食海鲜定话拣其他嘢之际,见到呢间泰国菜嘅食评都好好,就入嚟试吓。叫咗个细嘅泰式小食拼盘,十分丰富,里面有素春卷、炸鱼饼、炸虾饼、鸡翼同埋越式春卷,各样都发挥到正常水平,唔错!另外仲有叫咗沙嗲串烧半打,拣咗鸡肉同埋猪肉,沙嗲花生酱十分惹味,串烧D肉唔会烧到好干,另一推介。仲叫咗烧海虾,估唔到唔使$100,就有六大只,仲好新鲜,肉质鲜甜弹牙,必叫。叫咗个虾酱炒椰菜苗,超级野味,椰菜苗好爽脆!见隔离枱有其他烧海鲜,问吓老板,原来可以买海鲜嚟加工,我就出咗去买咗鲍鱼同埋大墨鱼。烧鲍鱼配泰式海鲜汁,绝配,烧完嘅鲍鱼,肉质仲好弹牙。另外只墨鱼,老板提议用香茅白灼,好鲜甜。因为得两个人食唔晒,拎左返屋企雪冻佢,原来仲好味,好爽口 !

叫咗个虾酱炒椰菜苗,超级野味,椰菜苗好爽脆!