2021-12-15
长洲可以话香港人疫情期间嘅世外桃源🍑!讲到食方面😋,你哋又即刻谂起咩?🍡大鱼蛋?定大排档海鲜🦞🦐🦀?我就话哩间饺子冰室🥟喇!佢里面嘅创新饺子口味,同埋以中式糖水制成嘅沙冰🍧,唔系度度都有!小妹胃容量有限,今次都系集中食🥟饺子算喇!哩款特色⚫️⚪️黑白土匪鸡肉饺,好似食紧谭仔嘅土匪鸡翼咁,超香孜然味!另外哩碟🤠印第安饺子同刚才嘅好似样,但食落口带微辣! 而🥚咸蛋黄金饺我要超级推介比大家,饺子外皮比好多咸蛋黄蓉包住,超香咸蛋味又唔会太咸。三款饺都系咬落超多肉汁滴出黎,食嘅时候要小心啲呀!逢系叫餐都会包一杯四季茶☕️🥤,可选室温/冻,但唔知点解暖饮用胶杯,冻饮反而用瓷杯呢?🤣 叫特定套餐仲包一碗新鲜滚热辣嘅酸辣汤🍵,用料十足,目测已经见到有木耳丝、豆腐粒、肉丝等等!虽然舖头开🕓12:30nn,但早15分钟已经有人龙,而且座位唔多,大家想食嘅可能要预时间啦~