见到呢间师妹甜品网上好多好评,谂住难得嚟到差唔多就一于试一试啦,好多人推荐火焰雪山同埋千层蛋糕,但食完嘅感觉就系好唔抵食,唔明点解两个雪糕加cream 要$46,千层蛋糕正正常常,但冇网上嘅人讲到咁特别唔好食,坊间好多甜品舖都好食过佢有质素过佢。🍴火焰雪山 $46 (0/10)未食之前唔系好知火焰雪山系乜嘢,原来系上边加cream加酒去烧,下面系云呢拿同朱古力嘅雪糕,用嚟打卡影相就好靓,但味道真系唔得。个cream完全冇咩味,加酒走去烧啲酒流晒落个碟底度,完全冇咩酒味,真系得有好轻微嘅苦涩味🫠雪糕系雀巢,偏甜,整体来讲都唔好食,虽然$46都唔应该要求太高,不过个味道同技巧真系不了。🍴蜂蜜豆腐千层蛋糕 $38 (6/10)觉得豆腐千层蛋糕好似好得意就叫咗嚟试,原来系蜂蜜啫喱同埋豆腐千层蛋糕,个蛋糕系冇蜂蜜味㗎,蛋糕好香浓嘅豆腐味,有豆腐嘅质感,千层做得到够薄,但除咗豆腐味就食唔到其他味,冇忌廉嘅香浓或者奶香,蜂蜜啫喱系有蜂蜜味道口感比较硬身啲,整体来讲正正常常好似食紧一砖豆腐咁,冇咩特别,普普通通。推荐指数: 3/10值钱都唔算贵,但味道真系一般般,唔值得特登入长洲去食,网上好评吹得太劲

🍴火焰雪山 $46 (0/10)

🍴蜂蜜豆腐千层蛋糕 $38 (6/10)

推荐指数: 3/10
值钱都唔算贵,但味道真系一般般,唔值得特登入长洲去食,网上好评吹得太劲,真系宁愿食多几串大鱼蛋好过,芒果糯米糍都好过佢!