2022-01-02
入长洲𠮶个都梗系踩单车不外乎BBQ又或者食海鲜😋😋今次入嚟长洲踩完单车就去食海鲜啦好多海鲜店呀😁我哋拣咗呢间因为佢有套餐超抵食👍👍 唔使咁呀佢仲客似云来呀💯新潮发海鲜菜馆有好多唔同种类嘅套餐👍👍我哋叫咗个八𩠌套餐💯都系六百几蚊咋㖞超抵食呀👍👍鱼虾蟹咩都有爽呀😋😋 仲送粟米鱼肚羹好入味好好味嘅🤩🤩椒盐鱿鱼, 脆卜卜好好味好新鲜嘅鲜鱿呀好弹牙㗎👍👍生炒骨,小朋友钟意食又多汁捞饭好正呀👍👍好快就ko晒啦🤭🤭啲肉好嫩滑一啲骨都冇💯好有镬气呀👍粟米石斑, 又系小朋友精选啦😁😁啲汁捞饭呀啲鱼系好新鲜鱼肉好滑正呀👍👍椒盐九肚鱼, 好耐未食过啦冇骨嘅又系脆卜卜🤭🤭好新鲜啲鱼肉呢系真系好嫩滑㗎㖞🤩🤩长洲海鲜真系正豉椒炒蚬, 太好味喇嫌佢细碟咗少少添😅😅蚬肉胀卜卜好正㖞💯💯蒜蓉蒸开边虾 , 哗我第一次食蒜蓉开边虾原来系咁好味呀😁😁只虾好新鲜好弹牙好爽口😍😍蒜蓉蒸扇贝, 有粉丝有蒜蓉嘅扇贝仲好大只㖭好好味呀啲蒜蓉味好入味好正😋😋姜葱炒蟹 , 以为好细只啦😅估你唔到有两只蟹㖞,同埋啲肉系好新鲜㗎㖞👍 即系仲好大只㖭抵食呀 💯💯呢个套餐真系超值呀
椒盐鱿鱼, 脆卜卜好好味好新鲜嘅鲜鱿呀好弹牙㗎👍👍