疫情严重既日子真系唔敢四围走,趁情况好少少带自己放下风,去左港人最爱既长洲,唔少得揾下当地打卡cafe坐下,依间位置少少隐蔽既cafe一入去就觉得相当舒服,只要野食野饮唔差其实感觉已经可以坐一日。由放上枱既果一刻已经好IGable,呈现既full package都靓,饮入口唔会好甜,亦饮到生果既清新,其实唔系好饮到明确每个生果既味道,已经混合成一个有层次既味道,眼见上面有一层厚厚既cream,以为会好腻口,但成杯野都好fresh好解渴,将cream混合埋一齐之后,加添左一种顺滑感,有少少似加左唔heavy既雪糕落去咁。又系一杯味道恰到好处既冰沙,全体系桃味冇错,但个桃味唔会出到你饮唔到其他味,系平衡方面出得相当出色,令你唔会好留意到单一味道,虽然系冰沙,但饮入口好似饮紧奶昔只系冇左好奶果个味道,依杯果味重啲,佢会甜少少,唔会用fresh去形容,但一啲都唔heavy。一听个名其实👦🏻有少少抗拒,因为一眼就好甜好腻同好伏,好似系啲制成品捞埋一齐咁。上到枱,又系好靓好IGable,抱住试一试都冇坏既心情,可能冇乜期待,一食入口竟然充满惊喜。首先以为珍珠系冻既好干好硬果种,点知唔单止系煮到弹口

中间开花三十目

桃花朵朵

爆珠紫薯芋泥吐司

一听个名其实👦🏻有少少抗拒,因为一眼就好甜好腻同好伏,好似系啲制成品捞埋一齐咁。上到枱,又系好靓好IGable,抱住试一试都冇坏既心情,可能冇乜期待,一食入口竟然充满惊喜。首先以为珍珠系冻既好干好硬果种,点知唔单止系煮到弹口,仲要暖既,唔系冻唔系热系暖呀,但温度已经相当有心机,因为要令珍珠软化一定要加热,由于系三文治如果太热,而且系甜食,客人食入口唔知道咁热就会辣亲,太冻又唔够软,所以依个温度控制得相当恰当。另一个最令人却步既系甜芋泥,好多都会好甜,而且系死甜,质感做得唔好会好硬身,似食芋头,太软身又会流质,依个芋泥微微既甜度,完全唔腻口,质感绵滑,唔会食到硬粒,又唔会似流质。依个三文治看似简单,但入面既心机,背后既尝试,可以食得出精心炮制四个字。

环境舒服之余,野食野饮全部系心机之作,所有味度既平衡,品质之高真系令人意想不到。除左系一间IGable既cafe之外,入面系有温度既服务,每个人同想同客人交流倾计,唔系hard sell既对话,唔系冇感情既关心,真系朋友交流既感觉,佢会系一间就算住长洲只要放假都会想日日落去坐下既cafe,只可以讲,如果去长洲,去感受下去relax下,你就会体会👦🏻👧🏻既体会。
中间开花三十目
桃花朵朵