2022-12-17
😆 依日平日同朋友入咗嚟长洲旅行,去咗食好出名嘅长洲名物——沙嗲牛肉米通 🤗 由于朋友唔食得多,大家之后仲想食其他嘢,所以少少地叫咗啲嚟share食!😁[ 乱闯试饮试食 ]🍜 沙嗲牛肉米通 😋😋😋😋😋超浓郁嘅沙嗲汤底,有满满嘅花生碎,长身米通好滑溜,通心挂汤,牛肉又嫩,成碗热辣辣!冬天食好正!♨️🥪 咖央多士 😋😋😋😋两片厚身多士,夹住一层几厚嘅咖央酱,味甜、咖央香。多士微烘过,食落柔软。☺️☕️ 热奶茶 😋😋😋😋😋用咗依家好少见嘅玻璃杯,摸上手仲好鬼热!真系好有以前细细个去茶餐厅嘅感觉!👏🏻 奶茶个茶底好浓厚,茶味好出而又唔苦涩,落奶嘅比例亦好均等!👍🏻午餐 💵 约港币$40/人💁🏻♀️ 长洲嘅熟食中心唔系喺街市大厦入面,系地面大排档嘅集中地!大家去帮衬就要留意下啦!😉🙆🏻♀️ 最后,喜欢嘅话,欢迎follow @foodirectory.hk!
[ 乱闯试饮试食 ]
🍜 沙嗲牛肉米通 😋😋😋😋😋