2021-09-22
其实已经唔系第一次食japjap啲手工蛋糕,因为上年生日,朋友买过japjap嘅伯爵茶焦糖栗子蛋糕,真系试过好好食👍🏻!好难忘!系我食过最好食嘅蛋糕!之后follow 佢哋IG,知道系用低糖、天然料去做,都系啲无添加同埋天然糖,罪恶感都冇咁大😂,因为坊间真系好少店会着重喺呢啲位。第二次食系我自己订,无论食物同服务都劲高质,因为交收我去错出口🙈,但老板娘劲好人🥺,之后仲倾咗阵计,真良心小店。今次喺IG睇到佢同呢间长洲Cafe有短期合作,劲挂住佢啲蛋糕😋,同埋好耐冇去过长洲,所以去揾老板娘,顺便可以慢活下。今次食新口味抹茶戚风蛋糕同脏脏挞,都好食,但我钟情于伯爵茶😆我朋友就话脏脏挞好食。咖啡方面,朋友话好饮,因为我唔饮咖啡,所以唔评论啦。环境方面,虽然舖头唔大,但有特色,走露营风格,因为当日好热,我就无坐户外,入返去坐冷气位!其实好近码头,一落船转左沿海行度就见到。同朋友食件挞饮杯嘢,呢度系唔错嘅选择。而japjap嘅蛋糕就更加唔使讲,试过真系返唔到转头!