/ 炽工房wow lab长洲有名气即叫即炸炸鸡开到过嚟西营盘🍗喺长洲有一间好名气嘅炸鸡店,出名嘅原因系即叫即炸,保持到皮脆而且肉质鲜嫩多汁,不过原来喺西营盘佢都有一间分店,位置虽然偏僻咗少少,但都仍然得到好多附近街坊同埋港大学生过嚟捧场🤭餐牌嘅选择除咗有set Menu都有散叫,价钱适中,一个餐包炸鸡薯条同汽水,唔想食薯条仲可以加$5转细嘅蘑菇忌廉饭,由于佢哋系即叫即炸,所以落完单可能要等大概10分钟滋味脆鸡套餐 $66滋味鸡翼套餐 $64脆鸡有两大旧,鸡皮炸得香脆,肉质的确保持到鲜嫩多汁,虽然系鸡胸位置但啲肉滑到好似鸡髀肉,配埋士拉差酱好夹,个人觉得佢嘅炸鸡真系好食过某大品牌🤣另外鸡翼都好好食,佢系用咗单骨鸡翼,总共有10支,同样都系外脆内软值得一提佢哋嘅薯条都好好味,粗幼度适中,食落口硬脆,唔系软林林嘅薯条🍟今次太夜黎食,蘑菇忌廉饭已经卖晒,所以试唔到🥲🥲📍 炽工房 (西环)西环高街111号地舖

/ 炽工房wow lab
长洲有名气即叫即炸炸鸡开到过嚟西营盘🍗

滋味脆鸡套餐 $66
滋味鸡翼套餐 $64

今次太夜黎食,蘑菇忌廉饭已经卖晒,所以试唔到🥲🥲

📍 炽工房 (西环)
西环高街111号地舖