2022-10-26
秋天季节凉凉地最适宜一班朋友去郊游 ,同朋友入了长洲周围游同食好西。我哋下午先出发,入到先揾食,第一站先揾一间人气cafe - 「是蛋」主打以鸡蛋料理的小店,店舖唔大,坐位十个位左右,但食物质素有骛喜,平日都等了20-25 分钟左右是值得等的。🌟松露是蛋 🥚炒配煎薯饼 🌟($60)必叫的,松露炒蛋松露好香,蛋又滑又嫩,有少少牛奶味,薯饼一丝丝的,外脆内软,脆得嚟又唔太油 ,连埋炒蛋一齐食味道一流,真系好食个就知好好食😋。🌟土制炸蛋 🌟($49)外皮香脆,切开劲流心蛋,外层包了层炸免治猪肉汉堡,重有淡淡的香草🌿味,冇油腻感,真系好正,又睇得又食得,卖相又吸睛,有薯条伴碟,薯条都好食。樱花虾烟三文鱼忌廉汁蝴蝶🦋粉 ($89)好浓忌廉汁蝴蝶粉,软硬适中 ,同樱花虾,烟三文鱼好夹。🌟黄金高墙西多士 🌟($49)热辣辣新鲜炸起的西多士,切开内面重有粗粒嘅花生酱做馅料,好香花生🥜味,配埋新鲜牛油同枫糖一齐食,真系好邪恶。
🌟松露是蛋 🥚炒配煎薯饼 🌟($60)
🌟土制炸蛋 🌟($49)
樱花虾烟三文鱼忌廉汁蝴蝶🦋粉 ($89)
好浓忌廉汁蝴蝶粉,软硬适中 ,同樱花虾,烟三文鱼好夹。
🌟黄金高墙西多士 🌟($49)