2024-01-22
中学个阵学校去长洲旅行,已经同三五知己试过呢间师妹甜品,过咗三五七年后再嚟佢都依然屹立不倒🤞🏻师妹甜品嘅装修比较简朴低调,但系卖嘅款式都算多元化,火焰系列更加系出名打卡𝗮𝗯𝗹𝗲~不过日师兄都食过唔小次,今次就同朋友试下其他新嘢喇!🍴疏乎厘 疏乎厘系现场即时制作,有唔同口味嘅浆可以简,我哋今次试咗朱古力浆,每一啖都好滑顺,入口即溶,极为松软,得到朋友一致好评呀!推介!📝:𝟵.𝟱/𝟭𝟬🍴心太软 师妹甜品嘅心太软同坊间嘅味道唔同,会微微带点咸香同奶味,唔会太甜。食落似用咗阿华田粉去取代可可粉制作,质地都比较软身,日师兄自己几欣赏呢种不同凡响嘅做法~不过佢哋就净系可以选择云呢拿味嘅雪糕。📝:𝟵/𝟭𝟬🍴香芋千层蛋糕 千层蛋糕嘅每一层都有饱满嘅奶油香味,填满口腔同时又唔会太腻。不过呢款嘅香芋味道就淡咗小小唔太出,相对一般。📝:𝟲/𝟭𝟬✍🏻其他分数📝环境:𝟳/𝟭𝟬📝性价比:𝟴/𝟭𝟬
🍴疏乎厘
📝:𝟵.𝟱/𝟭𝟬