2020-07-15
话说周年纪念日到长洲谂住玩半日,点知起来已经就嚟到中午,都好嘅,趁着这个疫情假尽量休息,补足精神继续前行,小妹发觉如果睡眠不足,连思想都会比较负面,要记住办法总比困难多,休息是为了走更远的路,我们都是坚持了才能看见希望哦!然后在烈日的中午,我哋仲谂住去扫下街呢,呢一个选择系错晒!因为咁热系冇乜心机喺条街行嚟行去,但更庆幸的是,长洲每间黄点都是爆满的,去咗几间餐厅都话暂时未有位住,咁不如坐低饮杯嘢休息吓先,所以就走入咗长洲角酪了。这良店不知不觉光顾了好几次,都保持一贯好味的水准,尤其赞佢个乳酪系列,配鲜果味道简直一流,不过今次想饮sparkling 嘅嘢,所以拣咗夏日特饮桃桃梳打,甜度都系好似你咁甜话说我原本入去都冇乜人,一入去比完个钱啲人就系咁涌入嚟,可能𠮶时船啱啱泊停啲人上晒岸周围揾嘢食啦。桃桃梳打入边有果肉,加上梳打水甜甜地都几解渴,不过小妹比较推荐之前饮过嘅乳酪产品。之前呢度仲有明信片同埋贴纸寄卖,经过嘅同路人可以帮衬一下,支持优质饮品良店。
桃桃梳打