2018-02-05 140 浏览
天寒地冻, 打边炉都打过好几次了, 真系有D厌 ~ 所以今晚决定黎过韩烧暖暖身!炑八已经去过几次, 每次都唔同分店, SO FAR 试过既分店水准都好OK~尖沙咀分店系第一次黎, 咁岩又有贺年套餐, 当然要试试佢上去例牌的一堆前菜, 最中意食酸萝白~~可以无限添食贺年套餐有2款, 得2 条友, 少少地叫左个"步步高升贺年套餐" ($588)饮品试了热玫瑰果茶 & 柑橘特饮呢度的饮品整体偏淡.唔会过甜, 特饮的梳打水比较解渴~比较岩烧野食饮先上既系饺子年糕汤, 有3大粒肉饺, 年糕系细细粒的, 几好咬口汤就热辣辣~暖胃一流, 每人都饮到2大碗, 未食都饱左半 XD主菜之一九节坂接住送上!卖相好靓呀~~成个新年全盒咁, 呢个系韩国既新年食品, 都系第一次见同试, 长知识了!中间系类似春卷皮, 用黎包住自己中意的配菜, 好似北京填鸭咁食后来我地发觉再加埋枱面樽辣酱食更惹味  烤肉拼盘有韩国虾, 薄切韩牛牛扒, 牛五花, 牛舌, 厚切猪五花同牛前胸肉主菜们合照~~先试我最爱的牛舌, 很弹牙~ 其他牛的部位都好好味, 各有特式! 老实说, 近几年都比较爱食韩牛, 牛味比日本和牛浓, 而且冇咁油!
尖沙咀分店系第一次黎, 咁岩又有贺年套餐, 当然要试试佢
上去例牌的一堆前菜, 最中意食酸萝白~~可以无限添食

饮品试了热玫瑰果茶 & 柑橘特饮

后来我地发觉再加埋枱面樽辣酱食更惹味

主菜们合照~~

先试我最爱的牛舌, 很弹牙~

食到咁上下来一口泡菜蛋清清味蕾XD~~ 煎得刚刚好, 好滑

跟住到享受肥美的猪五花, 成旧肉好震撼, 个份量好大, 啖啖肉
猪皮部份烧㶶少少仲好食

分左2转先烧完堆猪肉, 成件事超饱, 估唔到呢个餐咁重量级, 其实3个人都够食! 2 个人要KO全个餐都几吃力XD
以咁既份量同质素, 性价比算唔错!
2018-02-05
用餐优惠