2018-07-07
来到厚福街真的很有口福,因为这里真的有很多美食,今晚就来到很多朋友都介绍过的101手工涮涮锅 ,食个靓火锅!101手工涮涮锅位置低调,门口唔大,要上一层楼梯, 但入座之后地方系大嘅,座位阔落, 而且冷气十足!餐牌大大张纸看似简单,但系食落殊不简单!属前菜嘅麻酱手撕鸡同麻辣木耳都好好食!锅底我哋叫咗冬瓜雪场蟹脚海鲜锅, 汤底非常足料! 有成斤冬瓜放咗喺入面,鳕场蟹脚都有十多件!汤底同埋蟹脚都好鲜甜!几经辛苦拆晒大量蟹脚之后就开始打边炉啦, 每两位一盘嘅肥牛纹理又靓,色泽红嫩, 好有牛香。每位加$30仲有盘新鲜嘅海鲜,美国桶蚝有我只手掌咁大!店家手工响铃同鱼皮厚身爽脆,不是街外货色,大赞! 可惜系限量供应,冇得encore,因为真系食完想再食!配料方面可以拣手工丸类或者台湾卤水拼盘。见未试过,就试下卤水拼盘,放落锅入面灼一阵就食得! 卤水非常入味, 鸭舌,牛肚,猪肠,猪耳正到不得了!另外仲有几十款配料任点,但系食完头先𠮶啲已经好饱!只系可以食得落紫薯水晶包,因为甜品放另一个胃! 紫薯水晶包烟韧香紫薯味,落锅灼完,又咸又甜好过瘾!但其实仲有好大个甜品啰, 仲有特色台湾饮品 ,今餐真系饱到上心
每位加$30仲有盘新鲜嘅海鲜,美国桶蚝有我只手掌咁大!
但其实仲有好大个甜品啰, 仲有特色台湾饮品 ,今餐真系饱到上心口! 朋友的确冇介绍错,我亦都会向身边朋友大力推介!