2022-10-24
🇭🇰Latter Cafe·呢间cafe都开咗一排㗎啦 佢门口个打卡位真系超靓 所以我哋上个礼拜六就嚟咗啦🥳我哋系差唔多下昼1点黎到 唔算好多人 而且𠮶日天气好好 所以可以超级chill咁样食野同倾计🥰🥰·chicken breast linguine $128 l poached egg avocado sourdough $88佢个鸡胸意粉几有惊喜 佢个鸡胸系煎香左两边 之后中间超嫩 而且个意粉质地都唔错🐤个sourdough上面都好多配料 不过可能因为我哋摆咗一阵影相 所以个sourdough就淋咗少少 所以大家呢个一定要趁热食🤣🤣·purple sweet potato mochi bagel $60 l purple sweet potato mochi scone $48佢地啱啱仲出咗好多紫薯既甜品同野饮 所以我地都嗌左两款 我自己就比较钟意佢个紫薯bagel 佢个bagel本身质地唔错 有咬口得黎唔会太韧 而且加埋佢个紫薯cream紫薯味超出🍠之后佢中间既麻糬都好软熟 成个combo几好食🤤🤤反而佢个scone紫薯味就唔算好出 不过佢呢个旧麻糬就超大旧 系仲大旧过个sco
chicken breast linguine $128
chicken breast linguine
poached egg avocado sourdough
佢地啱啱仲出咗好多紫薯既甜品同野饮 所以我地都嗌左两款 我自己就比较钟意佢个紫薯bagel 佢个bagel本身质地唔错 有咬口得黎唔会太韧 而且加埋佢个紫薯cream紫薯味超出🍠之后佢中间既麻糬都好软熟 成个combo几好食🤤🤤反而佢个scone紫薯味就唔算好出 不过佢呢个旧麻糬就超大旧 系仲大旧过个scone 好好笑🤣
black rock $68 l hojicha latte $55
Espresso Tonic
嘢饮方面佢个black rock上面系有一层薄身啲既芝麻latte 要饮大啖啲先饮到下面既咖啡而且佢个芝麻味超浓 所以饮落好有层次☕️另外个杯焙茶latte都唔错既 佢茶味出得黎唔会太苦 不过佢呢杯就冻得比较快少少😂😂
#rbyeat
#rbycafe