2021-06-19
最近一日(2021 年6月11号)我们一早就打电话给吉寿电话订座了2位,当晚6点许,已准时到达。门口还没有其他来客,入面食堂还有大把空位。因我们身形比较横胖,又放工后赶嚟,拎住一袋二袋,又带住雨伞,所以向守门口职员,要求坐卡位,怎知这个带眼镜,两侧头发铲薄的男职员,用轻视的眼神,一句大大声就话「冇卡位!」,但我哋睇到入面明明无乜客,好多空位!跟住我哋问佢可唔可以等到有卡位至入场,我哋可以等得,岂料这个职员继续冷嘲热讽咁话,成晚都唔会有卡位,要坐就坐2人位啦!态度高傲,不可一世,好似轻蔑地话「你哋都唔驶指意有卡位坐咯!⋯」佢讲到咁,我哋为咗避免争执,破坏自己情绪,唯有唔衬帮此处,黯然离去。其实我门以前也常光顾吉寿,里面嘅delivery 服务亦算不错。但现在这个守门口职员,狐假虎威,蔑视顾客如草芥的恶行,令人非常难堪,希望大家去前有心理准备!😱😰😡「附注:细项评分应该系负数或更低。但限于Open Rice 嘅评分条件,一定要输入正数字,才能能给予劣评,故此唯有输入最低嘅1分!」