2019-05-16
呢间CAFÉ 其实都几神奇下~ 因为佢竟然系位于中国移动旗舰店入面既3楼 (系咪比D人睇电话 睇到累就上黎食下野休息下呢XD) 然后 一入黎更加惊讶, 成个环境都系粉红色呢 正中间系椭圆形的厨房+水吧area 配上金色闪闪既英文字母名 我觉得有D似百老汇剧院既风格啊~!!💃 好特别, 系香港未见过呢种风格的装修! 墙壁同天花系一个又一个压粉锤装饰, 贯彻返佢地著重咖啡品质既宗旨☕ (无错, 呢度系主打精品咖啡, 而睇开我食评既朋友应该都知.. 我唔系特别好咖啡架…😂) 然后, 窗边系大大片落地玻璃, 餐枱就系一张张湖水蓝/桃红色小圆桌, 望落好sharp, 影相又靓💖 由于呢度系主打咖啡既关系.. .有好几页menu都系店家既精品咖啡呢~ 好彩都有咖啡以外既饮品~ 食物方面主要系几款burger, 仲有唔少前菜/小食款, all day breakfast, pasta同几款扒类 : ) 贴心地有篮比客人摆野: ) 有三款汉堡.. 🍔 我地拣左 经典和牛汉堡配焗薯 $118 (价钱连埋Nitro Coffee, 但因为我同朋友都唔饮咖啡.. 所以无要到) 几钟意
(系咪比D人睇电话 睇到累就上黎食下野休息下呢XD)
经典和牛汉堡配焗薯 (连Nitro Coffee)
几钟意呢度既焗薯, 份量唔过多, 每粒都切得好细粒 所以表面焗得好匀, 食落几惹味
拌碟沙律既份量都适中~
经典和牛汉堡配焗薯 (连Nitro Coffee)
包本身有少少牛油香味, 特别要赞佢焗完后唔会干, 仍然几松软, 可惜边位有少少㶶左… (唔敢食所以切走左🙈)
和牛亦比想像中好! 食入口juicy亦有牛味, 加埋其他几样馅料一齐 好夹
咖啡由客人自行淋上~ 即系Affogato☕
泡沫甜蛋伴鲜果与咖啡撞雪糕
然后 咖啡+雪糕 真系好岩我口味!!! 钟意佢甜同苦之间既平衡, 好味!
泡沫甜蛋伴鲜果与咖啡撞雪糕
仲淋左少少焦糖酱 所以更加香甜~ 呢份甜品好岩女仔食呀! 🍯
(食完都唔会好饱, 罪疚感又会轻D)
热朱古力,鲜奶抹茶
如果平时饮既话, 呢杯朱古力会系偏甜左少少, 但我个日咁岩每月一痛.. 呢一杯完全打救左我啊 lol
而且个口感都几顺滑~
热朱古力,鲜奶抹茶
抹茶味同奶味都好出, 会系偏甜少少的选择, 我地都觉得不错~
环境好特别, 好好影, 食物款式亦唔系出面常见的 , 质素亦不错
食物唔会有过咸过多等既问题, 令人食得舒服
虽然价钱略高, 但如果系同朋友一齐share既话 就OK~
最后都要赞一赞咁多位员工, 好主动帮忙serve同埋好礼貌 : )
加上地点方便, 系绝对会再到访的一家 : )