2019-12-21 791 浏览
最近女朋友日日都好夜收工,好在有小部分餐厅会做到好夜先收工,实在太岩我地呢D成日迟食饭既人,做到咁攰紧系想食番餐好嫁啦,而呢次想介绍既就系山旮旯啦。 顾明思义呢间餐厅的确系距离地铁站较远少少既,不过又唔系真系好难揾,步行大概10-15分钟就到啦。 咁当日我地两个都好肚饿,咁就叫左一个马拉蚬热锅配白酒牛油汁跟意粉,薯仔和牛牛柳粒同埋和风鳗鱼熟飞pizza同埋两杯野饮,叫做芒HUNT同奇异种子。 咁好快店员就放低左个小型火炉仔,一碟意粉同埋个蚬锅,等佢微微滚起之后,我地随即试试啖汤,发觉好浓郁又不会太咸,蚬肉好大粒又超超超超超超鲜甜,真系好甜甜甜甜甜甜,而因为个小火炉仔好快就会熄,意粉都系衬早放落去浸汤食好食点喔! 而pizza则好特别,因为未见过用鳗鱼做既PIZZA,一放上枱热辣辣,PIZZA底香边脆,加埋木鱼碎同紫菜,更加惹味。 薯仔和牛牛柳粒如果同万发比就比较差,薯仔就真系MAMA地啦,但牛柳粒就好好食,我地食完牛粒之后仲食剩不少薯仔呢。 但值得一提既系两杯野饮,好睇得黎又好饮,店主仲好有心思咁改埋D咁特别既名呢。 总结黎讲,餐厅环境坐得舒服,食物质素都好好,同埋最紧要开到咁夜,真系

总结黎讲,餐厅环境坐得舒服,食物质素都好好,同埋最紧要开到咁夜,真系岩晒我地一班成日要OT既打工仔帮衬呢!
2019-12-19