2016-12-12 1256 浏览
旺角区甜品店有如遍地开花, 想站得住脚, 当然要有好质数既出品, 呢间有米芝莲推指南推介作光环既甜品店可为当中之一!食物选择多当然会加分啦, 如果唔系食多几次都试均晒, 你知香港人几咁爱新鲜感架?!今次我又揾到新嘢食, 包括呢款新上市"紫薯奶冻" ($54)两种紫色拼埋一起, 视觉上已经觉得浪漫, 呢两种紫色分别来自主角之一紫薯, 面头深紫色系紫薯蓉, 紫薯味相当浓, 而中间雪糕球食落就知系芉头味, 淡淡香芉味制成既雪糕球, 口感香滑, 再配合底层既紫薯奶冻, 质感香滑无比, 甜度适中, 再加上洒薄脆片, 口感层次丰富左好多, 绝对不容错过!呢款芒果七彩椰果芭菲($59), 色彩缤纷, 好有治愈感, 数个成杯有9层, 头顶系芒果雪糕, 隔以一层忌廉, 再一层系爆珠及椰果, 再一层芒果雪糕...........哇, 超邪恶, 香滑忌廉同有咬口既爆珠及椰果一齐食, 味道酸中又带甜, 相当夹! 完全启动左食甜品既神经, 再叫埋呢个朱古力香蕉窝夫 ($62)三件朱古力窝夫, 配以一球朱古力雪糕及数片香蕉, 窝夫几松脆及有朱古力味, 但个人喜欢食较松软质感; 钟意既可以一啖将雪糕, 香蕉及窝夫放
紫薯奶冻
芒果七彩椰果芭菲
朱古力香蕉窝夫
三件朱古力窝夫, 配以一球朱古力雪糕及数片香蕉, 窝夫几松脆及有朱古力味, 但个人喜欢食较松软质感; 钟意既可以一啖将雪糕, 香蕉及窝夫放入口; 想有仪态少少既可以淋D糖酱伴食...............
价钱与坊间差唔多, 但无论食物质数或份量都相当对眼, 令人食后与店名一样好开心.........!!
下午茶
紫薯奶冻