开始冻喇,打边炉嘅季节又黎喇,同几个朋友趁住闲日无咁多人就聚一聚啦👭👭🏻「汤底是川芎白芷鱼头锅」听个名,就觉得好鲜味,果然黎到系好香嘅鱼味,唔怕腥,清清地都好健康架。「猪牛羊拼盘」有三款肉,岩哂想食唔同肉嘅朋友喇👍🏻仲要每款都系新鲜切出,脂肪同肉嘅比例分布得好平均,咬感一流。「本地手切牛颈脊」呢个系无得输架,平时好少地方可以食到牛颈脊,肉质鲜味,呢个绝对要试🤤「珊瑚蚌」食开嘅,都知道系几爽脆,打边炉唔小得嘅其中一款𩠌。「羊肚菌豚肉饺」第一次食,感觉几特别,仲唔到呢个配搭又Match得几好啵。「脆骨腩」厚切得黎劲爽脆,配埋鱼汤底,系鲜中带鲜,更突显出鱼味嘅精髓。「油麦菜」菜系好新鲜,而且一份有劲多,食太多肉好济嘅,就食下菜fresh下啦。「杨枝甘露水滴」和「川贝陈皮雪耳炖津梨」食完一餐肉肉火锅🍲,最适合食返酸酸甜甜嘅甜品消消济,为一餐丰富嘅晚餐画上完美句号。👏🏻