2017-08-30 2623 浏览
之前嚟过红烟窗两次,觉得唔错,所以今次趁开学前同妈咪食番餐,预祝开学顺利 交通: 呢间自助餐嘅位置非常方便,处于市中心,邻近佐敦站,一出站步行几分钟就到酒店环境:虽然酒店并唔系大,但餐厅都几阔落,环境亦都舒适。我去个日可能因为 weekday, 所以并唔系好多人,餐厅方面比咗张四人枱我哋两个,                   所以整餐亦食得好舒服,好多位置摆放食物。服务:餐厅服务员都 ok la,每次收碟嘅速度都唔慢,亦有礼貌。××××××××××××××××××××××××××××××食物:1)刺身:呢度刺身嘅选择唔算多,有四款,个人净系试咗三文鱼同红鲷鱼,两样都几鲜甜,三文鱼亦都系厚切,每次比3-4片左右。另外仲有玉子同一种唔记得叫咩名嘅鱼,我就冇乜兴趣,最终无试。2)冻海鲜:海鲜有四种,包括海虾,小龙虾,青口,生蚝。                             -海虾味道鲜甜,好好味,值得推介。                             -小龙虾就冇乜肉,我净系食咗一只,之后都冇乜兴趣再食,唔食冇损失

食物:
2)冻海鲜:海鲜有四种,包括海虾,小龙虾,青口,生蚝。
                             -海虾味道鲜甜,好好味,值得推介。
                             -青口就不过不失,正正常常
                             -生蚝系来自纽西兰,好好味,非常鲜甜,带少少海水咸味,系回本之选
3)熟食:熟食选择唔多,普通嘅炒饭炒乌冬,炒菜等等。不过佢嘅烧鸡同烧鸭都几好味,有酒楼炸子鸡嘅味道。熟食仲有炸蟹钳同炸虾丸,味道                         尚可,冇乜特别。搞笑嘅系熟食又有炒青口... 点心亦包括烧卖,虾饺,牛肉球。最饱肚嘅系猪仔骨,大大旧肉,但味道麻麻,唔识冇损                           失,留返个肚食多啲蚝仲好。
4)烧牛羊:自助餐有烧牛是常识吧。呢度嘅烧牛有啲韧,但味道 ok; 此外,呢度仲有烧羊,个人觉得普通,因为自己唔太钟意苏味。
5)烧物:呢间自助餐有一个位系专做烧物,食物系即刻烧,有鸡翼,粟米,鱼丸,香肠等,几特别。鸡翼为个人推介,好 juicy,好味!
6)面档:呢度嘅面档选择几多,除咗 common 嘅墨丸,豆卜,时菜等,仲有啲车仔面嘅食物,包括猪红,鱼蛋,萝卜牛腩等。
7)饮品:呢度嘅饮品并唔系每人包一杯餐饮,而系任饮。选择都几多几特别,除咗基本嘅咖啡柠茶奶茶之外,仲有苹果同橙汁沙冰任饮,亦有热                         朱古力同西柚汁,选择多元化!
8)甜品甜品选择唔多,不过基本嘅 cheese cake, pancake 都有。惊喜系有 movenpick 雪糕任食,不过我就食得太多蚝太饱,冇食。

整体嚟讲呢度食物选择唔算太多,但价格合理,性价比都算系几高。好处系有生蚝食,系lunch buffet 少有的。加上环境舒适,服务良好,绝对可以推介俾其他人。入嚟斋食海鲜都够回本!
2017-08-29