2019-09-30
话说呢餐饭系8月28日食既,不过开左学之后比较忙所以都拖左好耐先写呢餐饭纯粹系为左迎接开学而食~因为一开学就忙到爆炸呢间餐厅就系我返暑期工既公司附近,之前同事带过我黎食lunch,都觉得质素唔错于是我地就叫左3碟野食同1碟甜品(5星为满分)牛油野菌焗带子 ★★★★★评语: 带子比预期中大粒,都几鲜甜。牛油味好香,配角野菌都几出色,好入味。忌廉野菌波菜★★★★★评语: 分量几大,忌廉汁煮波菜从来都系无得输。波菜好嫩口,配合忌廉汁简直系天作之合。胡麻汁鲜茄茸意粉配虎虾★★★评语: 讲明先,我个人口味唔钟意食酸野,系有少少酸都唔太钟意个种😂 但朋友觉得好好食,而我就认为个茄茸部份酸左少少~虎虾同意粉系做得好食既~虎虾大只而爽口,意粉软硬程度适中。玉桂苹果卷伴雪糕球★★★★评语: 苹果卷既玉桂味好重好香,个卷既外层系酥皮,内馅既苹果用焦糖煮过,好甜美❤️
呢餐饭纯粹系为左迎接开学而食~因为一开学就忙到爆炸
于是我地就叫左3碟野食同1碟甜品