2019-02-12
啱啱过完农历年,初七第一日开工吉日。夜晚约咗女朋友食饭,同佢一致认为要食下斋,食下素食养生同配合下节日。喺铜锣湾揾到呢间都几出名嘅素食餐厅。冇book位以为冇乜人,就咁走上去walk-in,所以等左一阵先有得食,但系都算快10分钟左右。入到去个装修都几好,睇落舒舒服服!入到去餐厅职员即刻同我地介绍餐厅招牌菜及套餐,服务态度几好👍🏻 睇得出系有心机照顾客人! 因为本身今日胃口麻麻地,可能系因为要开工😂我哋最后冇点到套餐,只系散叫。对于我呢啲食肉兽而言,本来冇乜咩期望,谂住陪女朋友应吓节就算。点知原来呢间素食餐厅有别于其他斋铺。唔系𠮶啲整啲素叉烧素鱼肉加素牛肉啲铺头。系我哋嘅角度,呢啲先系真正嘅素食餐厅! 我地点左三个𩠌,分别系咸香茄子猴头菇豆腐煲,百合杞子豆乳浸温室皇帝苗,同杂锦香桩炒饭。 第一个出嘅系百合杞子皇帝苗,我女朋友劲钟意食觉得好健康,我识落就真系觉得系冇味精,同埋够新鲜,可能同女朋友成日打边炉嘅关系,我哋习惯性饮埋呢个𩠌啲汤。哈哈第二个茄子猴头菇豆腐煲够入味,不过不失。但系佢个炒饭就值得一赞,每粒饭都分明同埋冇油系底。师傅应该功夫够深。大家钟意食斋嘅朋友不妨一试呢间素菜餐厅。
第二个茄子猴头菇豆腐煲够入味,不过不失。但系佢个炒饭就值得一赞,每粒饭都分明同埋冇油系底。师傅应该功夫够深。大家钟意食斋嘅朋友不妨一试呢间素菜餐厅。值得推介,我都打算介绍屋企人再去!