2018-02-27 431 浏览
过完年返工当然要食个开年饭,开工大吉啦。今次拣咗公司附近帝京酒店内既Lion Rock, 听闻佢中午半自助午餐质素吾错,就ㄧ于趁开年饭跟同事黎食好啲 。头盘, 甜品同餐飮系自助式可任食任飮。头盘虽然款式不多,只系有冷热沙律菜同ㄧ种汤, 但沙律好新鲜, 海鲜汤亦很足料。另外每人可选ㄧ道主菜, 我拣左芝士焗帕尔马火腿牛柳, 牛柳有啲过熟(我要7成熟但似9成熟😓), 而且火腿只系好簿ㄧ片夹于芝士同牛柳之间,吾系好食到咩味道反而同事点的银雪鱼很有惊喜, 肉质好嫩滑, 日式酱汁与银雪鱼又好夹, 我试咗ㄧ啖就决定下次再黎ㄧ定要点呢个做主菜😋另外有几个同事拣咗点心拼盘, 见点心种类都系ㄧ盘款式,不过同事极度推介海胆炒饭, 我试咗少少果然海胆味好浓郁,喜欢食海胆既朋友ㄧ定吾可以错过甜品种类不多而且无咩我钟意食既款式,好彩最后侍应送上每人ㄧ细盒movenpick雪糕, 为呢餐开年飮画上完美句号。

2018-02-26