2023-02-05
放假约咗契仔 BB去玩,喺德福地铁站等埋佢哋就一齐坐 shuttle bus 去九龙湾Megabox,契仔话要睇火车,第一时间揾到 隼,JR 主题餐厅。同小朋友食饭,最紧要地方阔落,干净企理,卫生环境好,坐得舒服,同埋服务 friendly! 隼一切做到晒!隼鲜丼 $178全日供应的隼鲜丼,卖相精致,阵容强大,刺身款式多,尤其是有我最喜欢的中吞拿鱼腩,因为海胆售罄,所以换上中吞拿鱼腩。色泽鲜红,厚切有口感,油香四溢,满口鲜甜,绝对啱我口味。粉嫩色的吞拿鱼腩蓉,很绵滑的口感,提升鲜味到另一层次。油甘鱼都好新鲜,大赤虾一样鲜甜,爽身好食,值得推介!隼鲜丼 绝对系开胃之选,用料新鲜,米饭口感饱满分明。芝麻手羽新鲜出炉热辣辣,皮脆肉嫩又多汁,口感非常满足。牛油果软壳蟹卷牛油果很清新,软壳蟹很脆,咬下去不觉得油腻,吃得出软壳蟹的鲜甜味。腐皮寿司蟹柳沙律福袋粒粒飞鱼籽福袋契仔真系好钟意食腐皮,一次过叫咗几件俾佢食,福袋外型好得意,啱晒新年好意头。腐皮甜甜的几好食,加上粒粒飞鱼籽好新鲜,沙律酱汁味道清新,好夹!炸豆池鱼炸物小食推介~炸豆池鱼有益健康,炸到金黄色,很出色小朋友都好满意。加洲手卷、鳗鱼手
隼鲜丼 $178
芝麻手羽
新鲜出炉热辣辣,皮脆肉嫩又多汁,口感非常满足。
牛油果软壳蟹卷
腐皮寿司
蟹柳沙律福袋
粒粒飞鱼籽福袋
炸豆池鱼
加洲手卷、鳗鱼手卷
紫菜脆卜卜,寿司饭,酸酸甜甜,好开胃,材料丰富,份量也不少。
溶岩海胆鱼饼
特别喜爱溶岩海胆鱼饼,一啖咬下去, 入面的溶岩海胆即刻爆浆流心似的涌出来,鱼饼口感十分弹牙。
朱古力泡芙(3粒) $18
重点系全部食物都会用小火车🚄送上,卖相可爱,小朋友就不断围绕着小火车打转。朱古力口味都不错,有火车🚞陪着食甜品,感觉好开心呀。
总括隼 Hayabusa Sushi 寿司抵食,CP值高,JR列车主题有特色,小食甜品大人小朋友都啱!