2018-02-24
开年饭!!~~~ 新年吃太多中餐,今天要平衡一下改吃西餐~~ 🤭 朋友选了THE POINT,看了一下openrice 才知道有几间分店,而我们今天就选了 TST The one 那间,因为比较就脚😆哗~ 食物 menu 真是花多眼乱,样样都好想食,幸好今天由朋友发板,而我就等食好了!首先来一个我最爱的意大利杂菜汤,虽然看起来好 ”希”,不过饮落好够味,有浓浓的番茄味,又够热,而且比出面餐厅的分量多,满足!~💕香辣番茄酱焖肉丸辣味,番茄味及肉味互相配合,非常非常之惹味!肉丸焖得好淋,有入口即溶的感觉,咸味适中,食落都几辣,我钟意!烟三文鱼pizza配温泉蛋这里的pizza都用火炉焗,即叫即焗,非常新鲜! Pizza上布满左大大件的烟三文鱼,带有少许咸味,味道刚好讲真$17X有咁多块大大块的烟三文鱼,真系物超所值!讲到饼底是比较薄身的那种,饼底脆口,口感不错!另外附有一只温泉蛋,搞混后可以当汁点来吃,特别又好味!Mango Tango份Drink 🍸 list好吸引,同样系花多眼乱!这杯drink 卖相唔错!富有浓浓既橙味及有粒粒橙粒, 橙味中又带芒果味, 好饮M5和牛西冷牛扒厚厚的一块
香辣番茄酱焖肉丸
烟三文鱼pizza配温泉蛋
Mango Tango
M5和牛西冷牛扒
厚厚的一块牛扒,好香! ~咬落去肉质鲜嫩,好多汁,而且牛扒味道调得刚好,连同旁边既肥膏一齐食,更加滑溜!虽然好邪恶,但实在难忍啊!食左先讲!讲返个黑椒汁都调得唔错架,唔会好咸,味道适中!我更欣赏佢啲配菜,够多!可以中和果份油腻感!
最后当然是甜品啦! Brownie in a pan
其实我一向都不太钟意食Brownie,因为很怕甜!但这个Brownie 又 ok wooo,甜度适中,配埋烤香蕉同云呢拿雪榚,刚好中和左果份heavy感!