朋友喺中环返工,佢成日返工都同我劲推介🗣️一间系佢公司附近嘅日料店「Kanesaka Hong Kong」,佢话呢度嘅午餐omakase 非常出色,令寿司爱好者如我真系听到发狂。今日就拉埋朋友🧍🏻一齐嚟陪我再试。🍱 Lunch Omakase $1980 🍱 Lunch Omakase 每款食品都可以感受到系精心制作嘅,日本师傅手上嘅技巧令人回味。所有配料挑选得好新鲜,调味也啱啱好,令人一试难忘。朋友仲讲:「Omakase黎讲 呢到系必食✅,无嘢可以挑剔嘅!」 💕 鲍鱼鲍鱼肝酱💕鲍鱼嘅鲜甜配埋自家调制既肝酱,齿颊留香,鲍鱼嘅口感好Q弹!!🍤白海老寿司🍤白海老寿司真系要讲一讲!除左酱油仲用青柠汁调味,令人食落口感酸酸甜甜,真的好新鲜!好惊艳到我!🎁金目鲷寿司,呢到既每一款寿司都系精品🎨,其中呢款既寿司我的Number 1💖!💗茶碗蒸蛋💗 呢个蒸蛋入口即化😋,樱花虾同豌豆嘅口感顺滑,咸淡恰到好处。简单嘅食材,竟然可以煮出如此精致嘅滋味,喜欢这个食物的原因无他,就是它的简单但美味!如果你喜欢寿司,又钟意试新口味,「Kanesaka Hong Kong」会俾你好深嘅印象,如果你想同朋友有个开心嘅

如果你喜欢寿司,又钟意试新口味,「Kanesaka Hong Kong」会俾你好深嘅印象,如果你想同朋友有个开心嘅聚会,又或者喺首次约会时献上一个惊喜,呢度都系一个唔错嘅选择。佢哋嘅服务态度也非常好,闲谈间仲令到我地捧腹大笑🤣,真系好食又开心!🎉