2016-05-30 287 浏览
今晚同几位好友,带埋几个细路,一齐试下这间韩国餐厅。。。顺便好友欢聚一番。。。🍜🍲🍶🍷🍺🍻🍾一入到去,比我既感觉真系好似我睇韩剧𠮶啲韩国餐馆,简朴但很整洁,铺头唔大但胜在企理,令我最欣赏的是,佢有一间私家房,可以让三五知己在这里静静地倾下偈,不过记得提早预订呀😆😆😆食物方面:简直令我大饱口福 ,只有一个字形容👉正 ,款式多,温度够热,味道超正,员工态度又一流,连几个小朋友都赞不绝口👍👍👍令我最难忘的食物有海鲜薄饼同泡菜芝士薄饼(烧饼温度够热,外脆内软,薄饼上既芝士仲可以拉起架。。。好味)、海鲜什锦锅(锅内有一只大花蟹,用料十足,里面还有4只大大既虎虾、青口、带子、鱿鱼、豆腐、白萝卜等)、宫廷炒年糕(配料仲多过年糕)、烧五花腩及烧牛肉(铁板即烧即食,已经好正,牛肉嫩滑,五花腩被烧到外脆内嫩,肉汁保留得够,包上新鲜生菜、生蒜、韩国辣酱。。。简直无得弹)、紫菜卷饭(份量长过手臂,抵食)等。。。真系好食过我系韩国度食既韩国菜食到最后,老板仲亲自出场,请我哋饮酒,仲饮咗2大支韩国米酒。认真客气兼俾面😎😎😎原来老板系纯正韩国人嚟架,唔怪之得啲食饭咁有水准啦!

食物方面:简直令我大饱口福
,只有一个字形容👉正

2016-05-29