2018-01-07
「鸡扒+脆猪猪+omelette 」脆猪猪一向系我嘅至爱,脆卜卜,热辣辣,加埋炼奶、牛油,味道一流!鸡扒都煎得好香,冇雪藏味,调味适中,好食!其实这个价钱喺大埔食一个早餐,算是小小贵,但这个水准,令我觉得物超所值。餐饮方面,我选择了咖啡,原来餐厅点咖啡要另加$3 ,因为佢哋话咖啡是餐厅嘅特饮,一场黎到,就试吓。可能在好冇预期下,这杯热咖啡给了我少少惊喜,佢只咖啡豆啱我口味,唔太苦,又唔太酸。喜欢咖啡的朋友,下次嚟可以试吓。有一点要特别留意,本人是个非吸烟者,亦极度讨厌烟味,如有志同道合嘅朋友,记得唔好坐近门口嘅位置,餐厅为咗方便客人出入,长期会开咗只门,所以任何食烟人士经过,或者公园出面食烟人士嘅烟味,都会全部走晒入嚟。