2022-10-06 2264 浏览
同啲朋友喺尖沙咀行,想饮吓嘢倾吓计,入咗去一间德国餐厅,谂住饮下啤酒,食下猪手。点知我哋眼阔肚窄,叫咗成八碟菜,饱住咁走。Roast Pork Knuckle 4/5皮脆肉嫩,外皮烧得特别香脆,橙黄色嘅外皮配上猪肉呈现鲜红色,又唔会太干,每一啖都系肉。上菜之前仲细心帮我哋切开分离肉骨。Sausage Platter 4/5香肠派对有五种唔同嘅肠,粗身嘅香肠有肉汁慢慢流出来,火候啱啱好唔会太干,加上炸得香脆嘅薯角,大家都食得好满足。Seafood Jambalaya 4.5/5似西班牙海鲜饭,偏向炒饭底,有香料同辣椒粉嘅味道,加上又爽口弹牙嘅鱿鱼,新鲜嘅青口,大只威猛嘅海虾,外香脆内湿润嘅三文鱼,我个人钟意食呢个。Seafood Chowder 4.5/5依个海鲜汤真系好出色,第一啖有好重嘅鲜奶油香味,入边仲有唔同嘅海鲜,例如系虾仁熟蚝鱼柳,咁多种海鲜嘅鲜味都入晒落碗汤度。Dennete Smoked Salmon 4/5除咗有烟三文鱼仲有pizza一般有嘅辣肉肠,仲有超多嘅洋葱底,个人觉得太多洋葱影响个口感同味道。但系成个Pizza都焗得够香够好味。MUSSEL 1/5呢个声称系神秘餐

Roast Pork Knuckle 4/5

Seafood Chowder

Dennete Smoked Salmon 4/5

Dennete

MUSSEL 1/5

呢个声称系神秘餐单,我哋期待咗咁耐,竟然每一只青口都系唔新鲜,仲有好大浸嘅腥味,超失望。可能佢哋入货都估唔到。

MUSSEL

Cocktail:
Frozen Margarita 4/5
Frozen Margarita

Tom Yum Kung 2/5

地点:

美丽华商场3楼,方便,隔离又有诺士佛台。

环境:

见到有个台,会唔会有啲时候邀请歌手唱歌跳舞?入边张枱都够大,大家都坐得好舒服,唔会太迫。我见坐出边都好chill,同朋友倾吓计饮吓嘢就好开心㗎啦。

价钱:

因为我哋眼阔肚窄,叫得太多嘢,每个人$400,但系性价比嚟讲都几好,因为佢哋话做咗啲优惠俾我地,例如系$540有10杯酒,理论上系要啤酒,但系做埋Cocktail俾我哋。

服务:

佢哋都好服务周到,会主动serve我哋,例如系帮我哋装海鲜汤,帮我哋切猪手,甚至乎唔会一次过上菜上太多,见我哋食到差唔多先至上𠮶啲主菜俾我地。
Roast Pork Knuckle
Sausage Platter