2016-04-29 869 浏览
自从中学毕业后,好朋友三人组就各自升上了不同的大学渐渐的,毫不意外地,由以前的每日一见,变成了几个月一见幸好,3人也坚持稳定地固定至少也每2个月聚一聚,维持感情绝不变 然而,每次聚会最痛苦的一个环节也是在讨论-----去那一间餐厅好???想这个问题真的超痛苦的,又怕不好吃,佢地会唔钟意,又怕太贵,作为学生既大家负担唔到但今次有朋友生日快乐,所以豪一豪!!!总之会在前几日,聚会前,各自疯狂上网揾餐厅,再决定食边间今次决定聚会的餐厅就是MINI CLUB了呢间餐厅,我地一去到时,其实是有啲吓了吓,因为实在是太暗了暗到少少夜盲症发作,有几秒睇唔清野呢,哈哈但是,几秒后发现,黑暗中,也明显见到装潢不错,带有神秘感,相当讨好 餐厅中央就见到呢个大大粉红色既巴黎铁塔感觉都几浪费,迷死囡啊哈哈因为朋友话想饮饮酒,倾一倾心事,因为转下眼,都将快毕业了啊好唏嘘啊 时间真系过得激快呢~~我们点了一枝餐厅职员介绍的酒饮,因为我地3个人都系啲超少饮酒的门外汉是根本不太懂该叫什么酒好,就信了职员的介绍下点了这枝白酒饮下去挺顺口的,微微带酸,温和的味道,果然是挺适合我地呢啲初手饮不知不觉都饮光光了成枝(大佬啊
自从中学毕业后,好朋友三人组就各自升上了不同的大学
渐渐的,毫不意外地,由以前的每日一见,变成了几个月一见

但今次有朋友生日快乐,所以豪一豪!!!

总之会在前几日,聚会前,各自疯狂上网揾餐厅,再决定食边间

今次决定聚会的餐厅就是MINI CLUB了
呢间餐厅,我地一去到时,其实是有啲吓了吓,因为实在是太暗了
暗到少少夜盲症发作,有几秒睇唔清野呢,哈哈
餐厅中央就见到呢个大大粉红色既巴黎铁塔
感觉都几浪费,迷死囡啊哈哈
因为朋友话想饮饮酒,倾一倾心事,因为转下眼,都将快毕业了
啊好唏嘘啊 时间真系过得激快呢~~

是根本不太懂该叫什么酒好,就信了职员的介绍下点了这枝白酒

不知不觉都饮光光了成枝(大佬啊,要比钱架,梗系要饮晒啦
干杯!!!!
友共情不变!!!!!!
日式厚烧牛柳粒
其实不是我们叫的,系来错左,但我地又倾计倾到忘我
唔小心食左,所以与其比返餐厅可能会掉落
倒不如珍惜食物吃掉,故告诉餐厅不要紧

餐厅也为表不好意思,所以说会这碟牛牛8折平给我们
(其实我地觉得平到6折才合理的说啦。。。)
老实说,肉质一般,有啲鞋同干,但嗅落真系好香
生蚝喔😁
餐厅会有牌仔讲明每日有咩蚝可以择,问服务员边款最新鲜,佢话牌上既全部都系同日来货😌所以无话边款新鲜啲,反而要我地根据口味喜好选择生蚝😃
其中有个好朋友系完全唔食生蚝既,所以我地叫了2款生蚝,共4只😀我钟意食偏清爽且有金属味既生蚝,而朋友就比较钟意口感creamy既,食完觉得2款生蚝都算唔错,算新鲜且有海水味😉但由于我曾食过有某一间既生蚝太好食,印象太深,所以对蚝要求都会高少少
如果你地问我,呢间啲蚝系咪超值超好味,咁我老实讲以我当晚食既2款既水准嚟讲,都算系唔错既,起码我零反感😌且价钱上而言,亦叫合理😶至于见有啲bloggers话好抵好新鲜好味,咁我就不敢苟同啦,我怕佢地食既同我唔同,又怕我食既同大家唔同,生蚝质素呢样野真系好睇彩数架。
但钟意食蚝既人,都不妨一试既,始终我谂餐厅都唔会比太差质素既比客人食吧,(食坏肚好大件事,餐厅点会搏呢(?))反正暂时嚟讲,我见食过既大家比既生蚝评价大部分都系正评就是了😂😂
拼盘相当丰富!!有唔少既薄薄火腿同埋芝士呢

当中有巴马火腿,黑毛猪辣肠
金文拔芝士,百丽芝士、巴马片芝士
稣抗饼、黑松露酱
丰富,味道还好,但就是令人食完印象不深
但配白酒食,真心一流啊~~
黑松露意大利饭

黑松露味浓而creamy,好香下~~
饭都算煮得啱啱好既 份量适中~~
但食食下会开始有种寡口既感觉呢
始终只有松露味,有啲DRYDRY

<小总结>

整体都算唔错既,食得开心,但同时,埋单时个心都有啲揪一揪

因为真系唔算平呢,不过唔紧要啦,偶然食一食,加上朋友生日
食得开心就好
2016-04-28