2023-06-17
#搞串个pantry开心果迷💕要密切留意啦!今次又试食开心果味甜品🍬,今次嚟到一间饼店推出嘅泡芙🥯,当中有#开心果 味,不过系限时限量供应,仲要唔肯定每日都有㗎😎。今次我哋试晒佢出嘅两只味,分别系云呢拿味泡芙($20)同埋开心果味泡芙($25)😋。价钱嚟讲,同平时市面泡芙专卖店相若。不过卖相方面,就冇用鲜果🥭,或者其他酱料装饰,泡芙外型亦都比较扁塌塌,不过望落份量的确几大个,望到都流晒口水呀🤤!云呢拿味泡芙🌟🌟泡芙嘅皮唔脆,腍身嘅,所以食落去外皮嘅口感麻麻哋。而入面嘅忌廉份量好充足,一咬落去好浓郁、好邪恶呀😈!忌廉嘅云呢拿味系传统嘅云呢拿调味,食落系奶粉味😋,钟唔钟意就睇大家嘅个人喜好啦。而忌廉嘅质地偏向杰身,食得出脂肪嘅比例比较多,同市面上其他日式或者西式嘅质地唔同,呢个偏向港式西饼嘅味道、同埋口感🤩。开心果味泡芙🌟🌟🌟开心果味泡芙嘅皮同样都系唔脆,不过最顶洒咗开心果粒,望落去好靓💕,而且食嘅时候更加可以食到开心果粒混合埋泡芙嘅其他部份,增加咗整体口感,几好食㗎。而入边最关键嘅开心果忌廉同样都系偏向杰身,同埋份量好多。食得出开心果味,但系唔算非常浓郁,不过甜度适中,味道都唔错🥳。如果
云呢拿味泡芙🌟🌟
开心果味泡芙🌟🌟🌟
如果大家有兴趣,可以下昼2:30,或者下昼6:00去问下店员,都可能会有得卖㗎🤤!
价钱💰:5.5 /10
味道😋:7 /10