2020-06-19 700 浏览
今年生日想食中菜,所以男朋友book咗文华厅。安排坐窗口位置,我地叫咗冻顶乌龙茶,成餐饭都有人不断加茶,好细心。我地叫左tasting menu,上菜前都会问我地会唔会有咩唔食得或有无要求。而每上一道菜都会好细心介绍,又建议我地点食先最好。我最难忘系呢个汤,黑蒜海螺炖猪展。因为返工好少有汤水饮,见到呢个汤时都无咩期待,但一饮.. 我地都哗咗一声,值得一试 其他菜式都好好味。花胶大大旧呢个牛加埋岩盐,味道一流。最初以为好细份量唔够食,但食完两旧已经好足够,好满足 天使面仲有其他无影到,如果大家去食,记得试埋佢个XO酱本身谂住食完饭买番罐比妈咪,最后无咗回事 食完饭,甜品环节。不得不提有个员工叫Daisy, 我地叫佢帮手影相,佢超级好,揾唔同方向帮我地影仲问我地满唔满意。就系我地食甜品时,Daisy 突然拎左个甜品出黎话送比我地,好惊喜得埋单时,Daisy 又比多个惊喜我地!佢拎咗个架,话系文华出品嘅茶叶,而茶叶仲系心形架Daisy 一路介绍一路pack好个茶叶送比我地,仲祝我地甜甜蜜蜜。 How sweet 不过茶叶系限量,送完就无,大家去时可能要碰下运气。成餐饭都食得好轻松好开心,食物
今年生日想食中菜,所以男朋友book咗文华厅。

安排坐窗口位置,我地叫咗冻顶乌龙茶,
成餐饭都有人不断加茶,好细心。

我最难忘系呢个汤,黑蒜海螺炖猪展。

其他菜式都好好味。

花胶大大旧

呢个牛加埋岩盐,味道一流。
最初以为好细份量唔够食,但食完两旧已经好足够,好满足

天使面

仲有其他无影到,如果大家去食,记得试埋佢个XO酱
本身谂住食完饭买番罐比妈咪,最后无咗回事

食完饭,甜品环节。
仲问我地满唔满意。

得埋单时,Daisy 又比多个惊喜我地!

佢拎咗个架,话系文华出品嘅茶叶,
而茶叶仲系心形架

不过茶叶系限量,送完就无,大家去时可能要碰下运气。

成餐饭都食得好轻松好开心,
食物质素好好,气氛好好,
员工全部都好nice
估唔到食中餐都感受咁好!
2020-06-04
用餐时段