2010-02-04 5 浏览
今晚大家收工本来谂住去旺角通菜街食宵夜,但由于小妹驾驶技术未能附合旺角要求(泊街边位),因此,强叔提议去九龙城广场新开的甜品店食宵夜,泊好车后大家发觉连麦记都已打烊,大家都暗惊甜品屋会唔会都关门休息,好彩去到二楼时楼面靓仔笑住话Last Order 12mn,即刻全部笑哂,今晚一行八人,由沙田飞去九龙城究竟食啲咩:1) 先嚟三个榴莲肠粉,个粉皮大家都觉得好好味,啲榴莲一埋位就香到大家要即刻落手食 2) 跟住叫左木糠豆腐布甸,味道即系豆浆布甸配木糠碎,但都唔错 3) 两个Soffle,包括原味同芝士,一送到嚟大家都觉得超香,但Comments 就各有各钟意 4) 杂果黑珍珠及杨枝金露芒果布甸,味道也不错5) 芒果河粉啲河粉配半个芒果莲汁 6) 三个心太软配雪糕,大家都觉得啲朱古力浆非常美味7) 再食埋蓝梅芝士饼及纽约芝士饼,啲芝味多到大家抢食一轮就清哂碟 每位$60,今晚好满足,有觉好瞓

4) 杂果黑珍珠及杨枝金露芒果布甸,味道也不错

5) 芒果河粉啲河粉配半个芒果莲汁