2021-06-16 3411 浏览
星期五收工就紧系要relax下啦,见bay bridge个自助晚餐做紧75折仲要系海景,我一早已经book定今晚同fd子系呢度相聚食大餐一入到去见到个环境已经令人有种好舒服既感觉,果然海景餐厅系唔同D!  食野喇, 睇下佢d海鲜几咁吸引! 就咁睇d颜色都觉得好新鲜。我食左好多虾,好鲜甜多肉,蟹都好好味。不过我平时唔太食青口所以冇试, 但朋友都话好正 沙律方面,我就试左两款: 通粉个款几好食,加埋d汁几开胃。另外野菌沙律都不错,十分爽口弹牙。经过左寿司区,影一影相先。我净系试左北寄贝同块蟹柳,不过不失啦~ 但我仲要留肚食其他, 所以呢边我就放弃喇之后再食Parma ham同脆脆, nice~!!  热盆方面,我就十分推介鸡肉串,配搭埋沙嗲汁好滋味咖哩牛煮到好入味, 肉质唔会韧亦唔会咬得好辛苦, 正!BBQ肠&鸡翼唔错,肠仔皮脆多汁我念唔洗点介绍嫁啦。鸡翼都好好食既~豆卜茄子我平时就好中意食豆卜,所以见到即刻夹黎试! 平时就食开索哂汁既豆卜,但估唔到炸到脆卜卜又几过瘾行过见到有个好斋既dish,岩哂唔食肉既朋友仔见到个糖水,系冻绿豆沙㖞! 试左少少, 好清甜,仲要系起沙嫁 终于到左期待已久

之后再食Parma ham同脆脆, nice~!!

热盆方面,我就十分推介鸡肉串,配搭埋沙嗲汁好滋味

咖哩牛

煮到好入味, 肉质唔会韧亦唔会咬得好辛苦, 正!

BBQ肠&鸡翼
唔错,肠仔皮脆多汁我念唔洗点介绍嫁啦。鸡翼都好好食既~

豆卜茄子

行过见到有个好斋既dish,岩哂唔食肉既朋友仔

终于到左期待已久甜品喇! 眼见都好靓好吸引, 但已经饱饱既我真系唔系好食得落

但系点都好, 见到朱古力喷泉, 点可以唔试呢! 拎旧白雪雪既绵花糖穿过d流动紧既朱古力, 真系好治愈呀~

雪糕既牌子就系Mövenpick,值得欣赏既系佢十分卫生,因为我见出面有d餐厅佢系成个柜放系出面,d客就自己拎工具黎𢳂。但呢度就有员工帮你𢳂,亦都有细件装比你选择,食都食得安心 d

最后我就系生果区夹左少少西瓜黎食消下滞。食到饱哂个人好眼训,差d想即刻系度book间房训番晚呀

2021-06-11