2017-11-25 541 浏览
打边炉呢样野,无论几时都系咁想食咁钟意食!今晚就同朋友去到出名多餐厅嘅山林道,食下呢个无限时嘅鸡煲火锅。餐厅需要上一层楼梯就到,坐得都阔阔落落。坐低无几耐,店员已送上热辣辣鸡煲,配料非常丰富,包括有大量洋葱、辣椒、芹菜同芫茜等等,鸡件都几多同肉质嫩滑,沾埋D洋葱一齐食好惹味! 食到咁上下鸡煲后, 就到重点火锅汤底登场!有原只龙虾/花胶汤底选择, 我地海鲜爱好者就当然选前者,除左大大只龙虾,仲有海鲜拼盘:钻石蚬、鲍鱼、广岛蚝、白鳝、和海虾、花甲、鱿鱼等等时令海鲜,包你个汤底更加鲜甜无比!除左特定几款如鲍鱼,无得追加,其他都可以refill, 食多几转真系好抵!店员都好好咁提醒海鲜的受烹调时间,唔会overcook浪费左海鲜喇!最紧要D海鲜系新鲜无沙,咁先食得安心。 店员转头又递上火锅料,如肥牛,丸,午餐肉,肠仔,蔬菜、水饺等等,当然大家可以食完再REFILL。比较特别如紫薯水晶包同台式肠都好好味又少见,我食左好多紫薯水晶包,好烟靭又唔太甜,值得一试! 饮品方面,店中有个饮品柜,可以自己随便去拎,无限时关系,可以尽情食下饮下倾下,都系朋友聚会好地方呀!

2017-10-19