2022-04-08 944 浏览
屋企人生日,适逢要去西环买嘢,就特登嚟尚兴食潮州嘢。早咗少少嚟,虽然要分枱坐,都可以坐埋喺附近。叫咗鸡红、鹅片拼鹅肠、糖醋面、芋头炒饭、炸大肠。全部食物都好好味,鸡红好入味好滑。鹅片拼鹅肠有惊喜,就系啲豆腐好滑。芋头炒饭啲虾米好香,芋头好,啲咸肉好惹味。炸大肠的色泽唔系好靓,不过家人讲得啱,出边好靓𠮶啲炸大肠嘅色,应该系有一啲色素。糖醋面有水准,煎得香脆。最期待系个甜品,虽然冇清心丸,但系啲绿豆好爽。侍应仲介绍我哋落少少金橘柠檬,我就麻麻哋,不过家人都好喜欢。值得一题嘅系所有侍应嘅服务都好殷勤同埋亲切,知道我哋系分枱坐,会提供多只碟俾我哋分数,有啲仲帮我哋分埋。中间不断加茶,又教我哋点样食𠮶个甜品。然后偷听到隔离对食物质素有意见,一个好似老板嘅人出咗嚟试味同埋解释,仲不断同对方讲唔好意思,仲检讨返个问题,诚意可嘉。
屋企人生日,适逢要去西环买嘢,就特登嚟尚兴食潮州嘢。

早咗少少嚟,虽然要分枱坐,都可以坐埋喺附近。

叫咗鸡红、鹅片拼鹅肠、糖醋面、芋头炒饭、炸大肠。