2015-01-02
十二月除左是圣诞节,仲系Rossana既生日月因此都会跟朋友们去庆祝一番!今次就跟Rossana一样都系12月生日既好友一起庆祝就选最就脚既尖沙咀三木日本料理XD一行三人预早Book左6点时段,我跟朋友6点20分倒到可能未放工所以无咩人到7时多就开始full house,走既时候仲人头涌涌所以想黎既最好都系book定位好D~食日本放题当然离不开刺身三木既刺身共有15款选择,每一款都几新鲜下最衰Rossana皮肤敏感啦...睇下D甜虾几鬼大只!见到都流晒囗水三文鱼肥美充满脂香~掂呀呈奶白色的剑鱼脂肪丰富,入口甘香味美口感一流一D都唔腥正呀带子厚肉鲜甜,咁大只虎虾劲正咁可惜有得睇无得食,朋友一口就消灭埋我𠮶只XD寿司种类都几多!仲有较贵价嘅海胆寿司添呀~呈金黄色的肉,虽然肉质不算丰厚,但二百几蚊既任食放题有海胆寿司食,不能要求太多了吧!!牛油果软壳蟹反卷和芝士炸虾反卷卖相都唔错牛肉火锅寿喜锅汤底鲜甜,冬菇厚肉,豆腐滑溜溜的炸物中一口芝士就系劲好味香脆金黄既外皮中热烘烘既香浓芝士Rossana一个人食左两粒再encore左三粒睇只碟都见到几乎一滴油都无,啖落完全不油腻鸡翼烧得外皮香脆,火喉刚
因此都会跟朋友们去庆祝一番!
今次就跟Rossana一样都系12月生日既好友一起庆祝
就选最就脚既尖沙咀三木日本料理XD
一行三人预早Book左6点时段,
我跟朋友6点20分倒到可能未放工所以无咩人
到7时多就开始full house,走既时候仲人头涌涌
所以想黎既最好都系book定位好D~ 食日本 放题当然离不开刺身
三木既刺身共有15款选择,每一款都几新鲜下
最衰Rossana皮肤敏感啦...
睇下D甜虾几鬼大只!见到都流晒囗水
三文鱼肥美充满脂香~掂呀
呈奶白色的剑鱼脂肪丰富,入口甘香味美
口感一流一D都唔腥正呀 带子厚肉鲜甜,咁大只虎虾劲正咁
可惜有得睇无得食,朋友一口就消灭埋我𠮶只XD 寿司种类都几多!
仲有较贵价嘅海胆寿司添呀~
呈金黄色的肉,虽然肉质不算丰厚,
但二百几蚊既任食放题有海胆寿司食,
不能要求太多了吧!! 牛油果软壳蟹反卷和芝士炸虾反卷卖相都唔错 牛肉 火锅寿喜锅
汤底鲜甜,冬菇厚肉,豆腐滑溜溜的 炸物中一口芝士就系劲好味
香脆金黄既外皮中热烘烘既香浓芝士
Rossana一个人食左两粒再encore左三粒
睇只碟都见到几乎一滴油都无,啖落完全不油腻 鸡翼烧得外皮香脆,火喉刚刚好 烧甜薯烧茄子都是Rossana 既至爱
不过茄子上既酱油Rossana跟朋友都觉得味道怪怪的 金菇牛肉卷和牛扒都不错,不过少一点油更好 XD 三木除左食物, 甜品选择都好多下
净系雪糕都已经有4种口味,
仲有奶冻,芝士蛋糕⋯等等,选择真系几多下架~
Happy Birthday,my dear friend XD