2017-10-02
平时钟意行街买嘢嘅我,除咗shopping 呢D外, 当然唔少得周围去揾吓美食啦,每日返工之余,一有时间都会做吓工课睇吓近排有乜值得推荐餐厅,有机会而地点就脚都想去品尝一下美食,不过都唔系时时刻刻就到, 有啲朋友永远唔会去冇地铁嘅地方,咁就错过晒九龙城嘅美食见到北区设计的 oslo, 决定黎呢到庆祝生日。室内环境不错,以木为主题。Menu 七彩缤纷, Dinner set 好抵食忌廉粟米吞拿鱼长通粉 $78,已经包左一个Daily soup 忌廉粟米汤系我最爱。仲要有其他优惠,+$28的蒜香鸡翼,蒜香可口,鸡翼皮脆肉嫩,入口劲 juicy朋友劲钟意榴梿,餐饮+$18已经可以 enjoy 到一杯材料十足的榴梿奶昔我自己就唔好榴梿嘅,朋友就赞不绝口!卖相已经赢晒,而且真材实料有果肉口感我哋仲 share 这里的必食推介,All day breakfast $108,个牛角包真系脆过喺日本食,浓郁的牛油香味。半熟炒蛋好香滑,茄汁豆好有童年回忆,沙律菜超新鲜,烟肉同埋肠仔,层次丰富增加口感价格已经包括$30饮品一杯,我比较钟意芒果奶昔,所以+$28。真系物超所值,因为我坐得近厨房,睇住厨师放咗
见到北区设计的 oslo, 决定黎呢到庆祝生日。
室内环境不错,以木为主题。
Menu 七彩缤纷, Dinner set 好抵食
价格已经包括$30饮品一杯,我比较钟意芒果奶昔,所以+$28。真系物超所值,因为我坐得近厨房,睇住厨师放咗好多材料落去 blend, 面头仲有好多果汁爆珠,清甜滑喉。
最后上场嘅甜品就系今晚嘅主角法式杏仁饼多士盒 $149。代替生日蛋糕甜度适中,多士充满牛油嘅香味,比一般市面买到嘅 birthday cake 更加漂亮