2020-07-13 510 浏览
谂住去庆祝朋友生日,想食返餐好嘅,咁啱几条麻甩佬都系九龙湾,于是一行四人,就走入泥试下啦侍应们好快就安排我地入座,做嘢有效率又亲切。我地叫咗四个餐,分别系12oz嘅T骨,16oz嘅西冷,仲有一份蕃茄墨鱼阔条面同龙虾伴大虾天使面😋餐汤好快上到,系忌廉汤,汤味几浓,系略嫌咸咗少少。个蒜蓉包有惊喜啵🧐,用猪仔包再配搭蒜蓉牛油,热辣辣,几夹㖞。饮咗碗汤好似争啲野...就系好似少咗啲小食咁🤨叫咗份焗田螺,吉列炸虾同椒盐鸡中翼。个田螺先,薯蓉配上田螺肉,两样嘢一齐放入口先至好食🤓。个吉列虾同埋鸡翼好坦白讲就一般货色,始终即炸完即刻放入口先至最正。入正题啦...主菜方面,先泥龙虾伴大虾天使面,个龙虾肉唔会梅嘅,再加上用咗一层芝士泥焗,食到龙虾嘅鲜味之余亦都几惹味啵😗,个天使面几香蒜蓉味再用鲜虾,完全系Perfect match😏个蕃茄墨鱼阔条面少辣但开胃啊,每人分一啲就好快食晒🥳,证明好抢手啦~跟住到𠮶两块牛扒啦,12oz𠮶块T骨五成熟,传说中嘅镇店之宝,牛味几重,食落去有入口即溶嘅感觉,呢块嘢如果点汁嘅话,我觉得有啲哂lol🤷🏻‍♂️。系啲筋多咗少少... 16oz𠮶块西冷呢...佢肉味冇上一块咁重
入正题啦...
跟住到𠮶两块牛扒啦,12oz𠮶块T骨五成熟,传说中嘅镇店之宝,牛味几重,食落去有入口即溶嘅感觉,呢块嘢如果点汁嘅话,我觉得有啲哂lol🤷🏻‍♂️。系啲筋多咗少少... 16oz𠮶块西冷呢...佢肉味冇上一块咁重,而且要点少少烧汁先至好食,做唔到原汁原味嘅效果,不过叫到七成熟,味道接受到嘅🤣
最后,想叫啲特饮,嗌左杯朱古力沙冰,有朱古力味之余撞埋啲咖啡味,唔好以为好苦,其实咁样仲好饮,唔会净系得朱古力味咁单调,咖啡味显得杯沙冰更加浓~
总结而言,埋单total$1000 ,质素真系算唔错,
仲有少少再进步嘅空间,好似块西冷同埋啲小食咁,下次再泥呢头会再泥食,期待下一次嘅进步😁
2020-06-22
  • 蒜蓉包