2013-10-29 3953 浏览
26.Sep.2013 (Thu)哈哈~~~约左成个月o既饭局, 今晚终于一聚食到. 今晚一行三人, 叫左5款食物 + 1个甜品. 极度满足~~~好, 介绍一下我地今晚叫左什么款式o既食物啦.1) Mussel.价钱合理, 肉质仲软软的. 而个汁都不错, 几开胃.2) 烧羊鞍.哩个真系极力推介. 个人本身钟意食烧羊鞍, 我真系无谂度哩度会比到惊喜我. 佢煮得岩岩好, 而外面有少少脆. 好味到不得了. 下次我一定要叫一个 & 自己食晒. 我真系好钟意哩个烧羊鞍!!3) 意粉.哩个意粉都唔错. 不过, 唔太特别.  4) 公司薄饼哩个薄饼我地等左好内, 起码有45分钟. 不过, 等左咁内都算值得o既, 因为我觉得香脆 & 味道都几好食. 值得一试. 5) 意粉我地仲叫左一个意粉, 可惜挂住讲, 完全唔记得影底. 不过, 个个海鲜意粉, 本人觉得好一般. 下次可以试其他野. 6)火焰雪山哗, 其实我地已经系好好好饱 + 我地惊太甜, 所以完全无打算叫甜品. 点知我地见到差唔多枱枱都有叫一个, 我地觉得好好奇, 觉得应该一试.加上服务员话唔系cream 整成, 而系蛋白, 所以我地胆粗粗叫左一
26.Sep.2013 (Thu)

哈哈~~~约左成个月o既饭局, 今晚终于一聚食到.
好, 介绍一下我地今晚叫左什么款式o既食物啦.
1) Mussel.
价钱合理, 肉质仲软软的.
而个汁都不错, 几开胃.
2) 烧羊鞍.

我真系好钟意哩个烧羊鞍!!
3) 意粉.
哩个意粉都唔错. 不过, 唔太特别.
4) 公司薄饼
值得一试.

5) 意粉

我地仲叫左一个意粉, 可惜挂住讲, 完全唔记得影底.

6)火焰雪山

加上服务员话唔系cream 整成, 而系蛋白, 所以我地胆粗粗叫左一个o黎试.

好啦, 甜品一到, 我当然系咁影相, 因为我觉得好得意, 好靓.
而于味道方面 - 外面系蛋白发出o黎, 而入面系雪糕.
个人应该唔落酒会好味d, 因为, d 酒对我o黎讲太浓了.
总结:
价钱 - 合理. 只系我地3个人叫得太多野食, 所以先要成差唔多HKD400一个人.
味道 - 好味. 值得返o黎再食.
环境 - 唔错. 要倾计o既朋友, 哩度都算系一个唔错o既地方.
服务 - 不错. 无人赶我地走, 又会帮我地加下水.

题外话/补充资料: 帮我地落单o既服务员叔叔系用英文写字落单. 惊喜~~~嘻嘻
2013-09-26