2015-06-05
临时临急无通知情况下要系铜锣湾揾间平靓正日本餐厅。仲唔嗱嗱临上OPENRICE 揾。见尼间食评唔差就即刻订位。原本订6位 点知最后尼左7位。待应都好快咁安排左2张4人枱泊埋俾我地 仲多左一个位放野 坐得好舒服一开始先点了2支KIRIN 啤一啤佢等寿星女开心下先之后食物都好快上枱。杂锦天妇罗有啲面浆炸左把扇出尼味道唔错 食落唔食太厚粉炸虾都有虾鲜味豆腐海胆冷冷的滑豆腐配上新鲜十足的海胆 一齐放入口 刹那间口中充满了幸褔感鸡泡鱼干人人都估唔到系乜 净系觉得好食 最后我话系鸡泡鱼 佢地先~ WOW~~冬菇串普通 只系我必吃串烧之一蟹籽沙律OK 普通 烟肉荔枝串我又系无讲到系乜 大家系咁估中间系乜唯有寿星女知道入面系荔枝 荔枝香味同甜味配咸咸的烟肉 互相平冲非常夹杂锦鱼生 3-4人份 叫左2份剑鱼腩好好食好厚 其他刺身都鲜味十足烧鸡丸成个波都系用鸡肉搓成 鸡味十足爽口饺子鸡翼大家都觉得普通厚烧玉子OK 又系我日本餐厅必叫ITEM之一面酱茄子面豉酱加茄子 好夹泡菜猪肉锅 (4人份)我原本以为有个𬬻系下面 所以乌冬分开叫点知唔系 我即刻同待厅讲 叫乌冬 但都因为多单要等最后个锅有少少冻 先可以同乌
仲唔嗱嗱临上OPENRICE 揾。
见尼间食评唔差就即刻订位。
原本订6位 点知最后尼左7位。
一开始先点了2支KIRIN 啤一啤佢等寿星女开心下先
之后食物都好快上枱。
有啲面浆炸左把扇出尼
味道唔错 食落唔食太厚粉
炸虾都有虾鲜味
冷冷的滑豆腐配上新鲜十足的海胆 一齐放入口 刹那间口中充满了幸褔感 鸡泡鱼干
人人都估唔到系乜 净系觉得好食 最后我话系鸡泡鱼 佢地先~ WOW~~ 冬菇串
普通 只系我必吃串烧之一
OK 普通