2015-08-28
一直都好钟意食辣野, 当年第一次系大陆食过酸辣粉后就深深爱上佐佢酸酸辣辣既味道, 直至香港都终于有伤心酸辣粉, 我就成为佐佢常客, 最近有朋友话我知原来伤心酸辣粉连私房菜都有做埋!作为忠心fans既我更系去试下啦!坦白说, 环境我觉得算1般, 似中式酒楼, 但价钱都算合理因为一行4人, 所以我地都叫佐好多野, 朋友喜欢饮汤, 叫佐个乌鸡炖螺头炖汤原本唔好中汤既我, 一入口发现极度鲜味!! 完全冇油淋淋既感觉, 打破佐我对中汤既一贯睇法!而且汤料极度丰富! 落足本钱! 唔怪得咁好味!呢道水煮鱼睇落颜色好惊人, 但朋友唔食得太辣所以只系叫佐小辣鱼肉好嫩滑同入味, 加埋芽菜做配料真系好好味!而家谂起都流晒口水!另外呢个黄金炸豆腐真系我全晚最喜欢既菜式! 外皮炸得金黄, 加埋点点椒盐更为惹味!入面既豆腐嫩滑非常! 形成好强烈对比! 口感一流!呢款水水鸡都系我心水之选~上面既花生碎夹埋鸡件混合酱汁异常合拍, 令人忍唔住一食再食!呢个脆生肠都还可以, 不过相比其他小菜就有少少失色啦大合照~呢餐真系食得好满足, 下次再黎一定要试下个蟹!
作为忠心fans既我更系去试下啦!
坦白说, 环境我觉得算1般, 似中式酒楼, 但价钱都算合理 因为一行4人, 所以我地都叫佐好多野, 朋友喜欢饮汤, 叫佐个乌鸡炖螺头炖汤
原本唔好中汤既我, 一入口发现极度鲜味!! 完全冇油淋淋既感觉, 打破佐我对中汤既一贯睇法! 而且汤料极度丰富! 落足本钱! 唔怪得咁好味! 呢道水煮鱼睇落颜色好惊人, 但朋友唔食得太辣所以只系叫佐小辣
鱼肉好嫩滑同入味, 加埋芽菜做配料真系好好味!
而家谂起都流晒口水! 另外呢个黄金炸豆腐真系我全晚最喜欢既菜式! 外皮炸得金黄, 加埋点点椒盐更为惹味!
入面既豆腐嫩滑非常! 形成好强烈对比! 口感一流! 呢款水水鸡都系我心水之选~
上面既花生碎夹埋鸡件混合酱汁异常合拍, 令人忍唔住一食再食! 呢个脆生肠都还可以, 不过相比其他小菜就有少少失色啦 大合照~
呢餐真系食得好满足, 下次再黎一定要试下个蟹!
题外话/补充资料:
返啅指数95分!