2015-12-28 2223 浏览
圣诞节呢个普天同庆既节日点少得我地成班8大1小 大举齐庆祝,我地上网见到呢度环境几令又好有气氛就选择左book呢度 咁呢度不愧叫钻石秘密花园,都几难揾到尼,的确够哂秘密,等我系度比个贴士大家 于彩虹乘坐1A小巴往西贡,在匡湖居对面下车转入蚝涌路。蚝涌路路口有间金喜茶厅,招牌好显眼咖!一路沿住蚝涌路直行经过柏涛轩再向前行,见到个分叉路口既左手边就会有成丰片场既大名牌,向住个个方向行入去就到咖喇! 全程大约行15-20分钟左右。如果大家心谂哇行好耐姐 可以选择搭新界专线小巴2号线去到总站近蚝涌村入口再直行,就可以行小一半路程z,但要注意服务时间只系05:30-20:15。当然最方便紧系揸车入去啦!行左咁耐,终于都尼到就已经有人系门口度迎接我地! 出面黑妈妈,一入到去真系好大对比!园林内光线柔和,一直走入去见到有营火堆点起火把,为呢个漆黑既晚上燃起一点既暖意。置园中有个大大既Screen播放住音乐浓,仲有个好令既秋千任玩任影相,成个环境都充满住浓厚既浪漫气氛 场地好大好宽敞,今晚都有4-5班人烧紧,仲带埋佢地既宠物尼挽。我地既座位上面仲有盏好令既水晶灯咖 哈哈忍唔住又影左几张相喇
全程大约行15-20分钟左右。如果大家心谂哇行好耐姐

行左咁耐,终于都尼到就已经有人系门口度迎接我地!
我地既座位上面仲有盏好令既水晶灯咖
哈哈忍唔住又影左几张相喇! 职员安排我地入座之后马上奉上食物,我地order既系海鲜餐,大人为$298,小童为$198,每人都会包一个野饮。佢地摆碟令到我地都唔想夹啲野食出尼
系出面真系好少有!  海鲜类有扇贝、黄立䲝、大虾、青口等,全部新鲜即日运入烧烤场。特别啲既有司华力肠、原条茄子配豉油、猪颈肉、芝士牛油多士等,而大类既有鸡翼、猪排、牛排、各种丸类、粟米、蕃薯等。
系我地欣赏紧啲美食既时候,另一边已经有人拎住支大火枪帮我地开炉喇
首先当然系烧海鲜先
全部都好鲜甜爽口!海鲜类唔可以再添,而其他都可以任食。但大家都觉得所比既份量都已经足够,因此无再添加野食。我特别推介既系芝士牛油多士,对于我呢啲去到边都无包不欢既人见到真系惊喜,通常BBQ晚都系得生命面包路咋嘛! 细火烘完又香又脆口!
职员隔唔中都会走尼问我地有无咩需要,烧完啲炭唔需要担心,职员会即刻帮我地办妥。营业时间系1pm – 12am,我地由8点烧到12点,就收铺职员都无赶我地走,服务态度好好!
。是日圣诞派对十分高兴,大家待交换礼物后都尽兴而归! 好期待可以再有聚会系呢度搞!

2015-12-26
庆祝纪念