2015-12-28
圣诞节呢个普天同庆既节日点少得我地成班8大1小 大举齐庆祝,我地上网见到呢度环境几令又好有气氛就选择左book呢度 咁呢度不愧叫钻石秘密花园,都几难揾到尼,的确够哂秘密,等我系度比个贴士大家 于彩虹乘坐1A小巴往西贡,在匡湖居对面下车转入蚝涌路。蚝涌路路口有间金喜茶厅,招牌好显眼咖!一路沿住蚝涌路直行经过柏涛轩再向前行,见到个分叉路口既左手边就会有成丰片场既大名牌,向住个个方向行入去就到咖喇! 全程大约行15-20分钟左右。如果大家心谂哇行好耐姐 可以选择搭新界专线小巴2号线去到总站近蚝涌村入口再直行,就可以行小一半路程z,但要注意服务时间只系05:30-20:15。当然最方便紧系揸车入去啦!行左咁耐,终于都尼到就已经有人系门口度迎接我地! 出面黑妈妈,一入到去真系好大对比!园林内光线柔和,一直走入去见到有营火堆点起火把,为呢个漆黑既晚上燃起一点既暖意。置园中有个大大既Screen播放住音乐浓,仲有个好令既秋千任玩任影相,成个环境都充满住浓厚既浪漫气氛 场地好大好宽敞,今晚都有4-5班人烧紧,仲带埋佢地既宠物尼挽。我地既座位上面仲有盏好令既水晶灯咖 哈哈忍唔住又影左几张相喇
系我地欣赏紧啲美食既时候,另一边已经有人拎住支大火枪帮我地开炉喇首先当然系烧海鲜先全部都好鲜甜爽口!海鲜类唔可以再添,而其他都可以任食。但大家都觉得所比既份量都已经足够,因此无再添加野食。我特别推介既系芝士牛油多士,对于我呢啲去到边都无包不欢既人见到真系惊喜,通常BBQ晚都系得生命面包路咋嘛! 细火烘完又香又脆口!