2007-06-27
昨晚5人来,叫咗:1) san miguel bottle (phil) X 2-其中1枝是过了happy hr叫的2) ice tea X 2-happy hr时段内叫3) ice coffee4) bread basket-free-1片片,好似是麦包,ok5) sausage platter (large)-初时担心会好大,5个人"吉"多几转都可清碟-有大约6款倒,都唔知边打边只,但几好味6) deep fried mushroom-大约有6个-见到每个涨卜卜,以为吉列炸面好厚,原来是磨菇size大之故-蘸附上的类似tar tar white dressing-很不错7) raclette cheese-上枱时waitress alert我哋小心碟热-是很薄的芝士片,半溶状态,面已干,咬下去带咸香口。伴以烚薯仔同酸瓜食,薯仔粉腍同清甜,酸瓜唔太酸-不俗8) goulah soup (small) X 2-见到有个匈牙利特色汤,大家分来试吓啦-小"杰",橙红色,有d牛肉粒,但味道无唛突出,亦唔觉好味,可以不试9) pork knuckle-猪手已切好上,免却1轮争斗-肉唔多咸,食肉
-其中1枝是过了happy hr叫的
2) ice tea X 2
-happy hr时段内叫
3) ice coffee
4) bread basket
-free
-1片片,好似是麦包,ok
5) sausage platter (large)
-初时担心会好大,5个人"吉"多几转都可清碟
7) raclette cheese
-上枱时waitress alert我哋小心碟热
-不俗
8) goulah soup (small) X 2
-见到有个匈牙利特色汤,大家分来试吓啦
9) pork knuckle
-猪手已切好上,免却1轮争斗
-肉唔多咸,食肉本味,皮亦够脆
-配菜有烚薯仔同酸菜丝
-当晚只有apple strudel1款甜味,无试到
-初时bar枱的外国佬食烟,食肆实施禁烟管制后,真喺好唔惯,走咗之后,全间餐厅就喺我哋嘅天下,于是高谈濶论,言笑甚欢,大部份精神放在吹水上