2017-08-24
食放题最唔开心系乜?就系当你一路食一路同朋友倾计时,侍应走过黎同你讲,先生够钟交枱了!成晚的mood当堂冇哂!所以当发现呢间位于观塘的火㶽放题系不限时的,就即刻book位黎试一试。当步入大门口时,你会发现成个感觉好开扬,完全冇出面啲放题将啲枱放到迫一迫咁!第一印象分已不错,到坐低时,你更会发现佢地啲枱系非常大,足够放一定数量的食物,唔须要好似出面啲放题咁,放多两碟就要几样食物放埋一碟,又要加个茶几喺枱边咁阴公!可以睇到张枱有几大调味架选择大路,但最令我欣赏系呢个架全晚都放我地枱面,目测每枱情况差不多,兔却食食下要周围揾人拎个架比你架调味酱,抵赞。餐牌大大只字写住无限时,呢个系我选择呢间放题的主因蚝皇鲍鱼,一人一份,冬菇厚身,口感不俗,鲍鱼炆得算入味,唔错每人一只的水饺皇,真正的啖啖都食到鲜虾,而且食得出啲虾不是平价货!我食完就明白点解每人限一只,如果任叫,根本冇可能比到呢个水准的水饺比你食,我宁愿贵精不贵多,呢一只水饺确令我回味无穷亦都系限量供应的极级牛颈脊,有咬劲,牛味浓,同水饺一样,与其你比我任叫一啲雪到硬哂的所谓肥牛,我宁愿好好享受一碟精致的牛颈脊。同样地都系限量供应嘅系鱼生同海
可以睇到张枱有几大
餐牌大大只字写住无限时,呢个系我选择呢间放题的主因
同样地都系限量供应嘅系鱼生同海鲜盆,鱼生不过不失,海鲜盆就每样海鲜都好新鲜,用黎打边炉绝对一流,尤其果四只虾,上枱时个头仲郁紧,真真正正的游水虾,食落亦真系爽口虾味浓,精彩!
其实食到呢度,我同朋友都饱左六七成,再叫一啲任叫的肉丸,鱼片,黑毛猪,菜,慢慢食,不用有被人催埋单的烦厌,真系可以说食左一顿几开怀的晚餐!
其实最后离开时,看看表,我地亦只不过食左两个半小时,同出面果啲限时可能差无几,但感觉完全系两回事!所以如果你想揾间坐得舒服,食物质素不俗,而又能比你同朋友倾下计慢慢食的放题,呢度绝对系你的一个上佳选择