观塘工厦有唔少café,每间都有自己嘅招牌菜式或者特色😍今次介绍依间café虽然铺面唔算大,但胜在简约风之余又望到员工喺厨房度整嘢食,都几特别!焦糖香蕉雪糕法式多士 $92系小编暂时食过最好食嘅吐司!亦都系成餐嘅精髓🤩士多啤梨好甜~虽然香蕉面有层焦糖但无想像中嘅过甜。吐司超级香,特别系㶶边位🤤口感方面就好松软,一啲都唔会太干或者太硬,亦都唔会太甜,全部嘢都刚刚好!连一向大食嘅小编食完都觉得好饱🤭黑松露野菌炖饭 $120同样系黑松露味香浓!碟边有芝士粉,可以捞埋饭啲饭一齐食,咁就更加香喇~米饭粒粒分明,蘑菇数量多,都食得过瘾。烟熏猪猪卡邦尼 $110意粉有香浓嘅黑椒味🤤口感唔会太黏,亦都条条分明。烟肉偏咸不过面底偏淡所以都ok!烟熏过嘅腩片好香口,加埋少少脆嘅芝士片,整体口感都好特别同惹味~有沙律菜嘅关系都唔会话食到好济,感觉都清新。蜜香舒缓茶 $48特别嘅地方系餐厅有提供埋茶隔喺保温杯入面,食客可以根据个人口味调节茶嘅浓度👍冬天饮好适合,饮完暖笠笠!小编拣依杯菊花香味就好重,餐厅仲有其他口味提供,啱哂好茶之人。鸳鸯走 $58系餐厅嘅特色饮品,口感香滑。咖啡味唔会太浓,所以就算平时无饮开

焦糖香蕉雪糕法式多士 $92

黑松露野菌炖饭 $120

烟熏猪猪卡邦尼 $110

蜜香舒缓茶 $48

鸳鸯走 $58
系餐厅嘅特色饮品,口感香滑。咖啡味唔会太浓,所以就算平时无饮开咖啡都觉得易入口。不过小编唔系咖啡迷,可能系咁亦都觉得无咩特别,其他饮品可能会更加抵叫🤪
蜜香舒缓茶
鸳鸯走
烟熏猪猪卡邦尼
黑松露野菌炖饭
焦糖香蕉雪糕法式多士
  • 焦糖香蕉雪糕法式多士,
  • 烟熏猪猪卡邦尼,